Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοροναϊός: 67 νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Κοροναϊός: 67 νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess
photo Reuters

Ακόμα 67 άνθρωποι από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στην Ιαπωνία βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Κατσουνόμπου Κάτο.

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα αποστείλουν αεροσκάφος στην Ιαπωνία για να μεταφέρει πίσω τους Αμερικανούς επιβάτες από το Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα και που έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του νέου ιού εκτός Κίνας.

Οι ΗΠΑ θα αποστείλουν αεροσκάφος στην Ιαπωνία για να μεταφέρει πίσω τους Αμερικανούς επιβάτες στο Diamond Princess, το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία και το οποίο έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του νέου ιού εκτός Κίνας, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία.

Το αεροσκάφος θα φθάσει στην Ιαπωνία αύριο το βράδυ (τοπική ώρα), όπως ενημέρωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ τους Αμερικανούς επιβάτες με επιστολή, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της.

Το Diamond Princess, κρουαζιερόπλοιο που ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Carnival Corp, βρίσκεται σε καραντίνα από την 3η Φεβρουαρίου, όταν έφθασε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας με 3.700 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Οι 218 εξ αυτών έχει εξακριβωθεί πως μολύνθηκαν από τον COVID-19.

Το πλοίο αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα διότι επιβάτης που κατέβηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν το σκάφος χαράξει πορεία για την Ιαπωνία διαγνώστηκε ότι είχε προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Οι άνθρωποι που εξακριβώνεται με εργαστηριακές εξετάσεις πως μολύνθηκαν αποβιβάζονται από το κρουαζιερόπλοιο και διακομίζονται σε νοσοκομεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις