Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοροναϊός: Έδιωξαν από το Diamond Princess και Αμερικανούς που νοσούν!

Κοροναϊός: Έδιωξαν από το Diamond Princess και Αμερικανούς που νοσούν!
Φωτογραφία Reuters

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα και αγκυροβολημένο ανοιχτά της Γιοκοχάμα λόγω κρουσμάτων κοροναϊού.

Άλλα 99 κρούσματα (συνολικά 355 είναι τα κρούσματα στο πλοίο) έχουν επιβεβαιωθεί στο Diamond Princess, όπου χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ ήδη έφυγαν 300 Αμερικανοί, ανάμεσα στους οποίους μάλιστα και 14 ασθενείς!  

Οι 300 Αμερικανοί που απομακρύνθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο, έφτασαν ήδη στις ΗΠΑ και θα τεθούν σε καραντίνα για 14 μέρες. Ανάμεσα σε εκείνους που έφυγαν από το Diamond Princess είναι και 14 επιβάτες οι οποίοι διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κοροναϊό.

Οι άνθρωποι αυτοί είχαν απομονωθεί από τους άλλους επιβάτες στο αεροπλάνο που τους μετέφερε πίσω στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess βρίσκεται σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου όταν έφτασε στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, αφού ένας επιβάτης του που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό

Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που επαναπατρίζονται είχαν ήδη αποβιβαστεί από το πλοίο όταν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι 14 από αυτούς είναι φορείς του νέου κοροναϊού, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν πριν από δύο με τρεις μέρες.

Αφού συμβουλεύτηκε το υπουργείο Υγείας, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να δώσει άδεια να αποβιβαστούν από το πλοίο, αλλά τους απομόνωσε από τους άλλους επιβαίνοντες στο αεροπλάνο. “Οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν με τον πιο ασφαλή και γρήγορο τρόπο σε ειδική περιορισμένη ζώνη του αεροπλάνου που τους μεταφέρει πίσω για να βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Click4more Αδιόρθωτοι οι Κινέζοι! Δεν θέλουν να σταματήσουν να τρώνε… παγκολίνους και νυχτερίδες

Εξάλλου όλοι οι επιβάτες ήταν υπό… παρακολούθηση κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Αυτοκίνητα με οδηγούς που φορούσαν ολόσωμη προστατευτική στολή είχαν μεταβεί από τη νύχτα για να παραλάβουν τους Αμερικανούς επιβάτες του Diamond Princess, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στη συνέχεια σε δύο πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ. Θα μείνουν μετά την άφιξή τους σε καραντίνα για 14 ημέρες, που είναι η μέγιστη περίοδος κατά την οποία πιστεύεται ότι μπορεί να επωαστεί ο ιός.

Το πρώτο αεροπλάνο από αυτά που τους μεταφέρουν στις ΗΠΑ προσγειώθηκε ήδη στην Καλιφόρνια, στην αεροπορική βάση του Τράβις. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση η οποία βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Σαν Φρανσίσκο λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (περίπου 10:30 ώρα Ελλάδος). Η δεύτερη πτήση, με την οποία επαναπατρίζονται οι Αμερικανοί επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, αναμένεται να προσγειωθεί στο Σαν Αντόνιο στο Τέξας.

«Φεύγουν» και οι Αυστραλοί

Μετά τις ΗΠΑ και η Αυστραλία θα απομακρύνει περισσότερους από 200 πολίτες της που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Ο Μόρισον εξήγησε ότι οι Αυστραλοί επιβάτες θα απομακρυνθούν από το κρουαζιερόπλοιο την Τετάρτη και θα παραμείνουν σε καραντίνα για ακόμη 14 ημέρες.

Click4more Απίστευτο! Ληστεία για… χαρτιά υγείας στο Χονγκ Κονγκ!

«Για τους περισσότερους από 200 Αυστραλούς που θα επιστρέψουν στην Αυστραλία θα απαιτηθεί επιπλέον περίοδος καραντίνας 14 ημερών μόλις επιστρέψουν στο Ντάργουιν», εξήγησε ο Μόρισον.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός πρόσθεσε εξάλλου ότι μαζί με τους Αυστραλούς θα απομακρυνθεί και άγνωστος αριθμός Νεοζηλανδών που βρίσκονται στο ίδιο κρουαζιερόπλοιο. Αυτοί, μετά την άφιξή τους στο Ντάργουιν, θα μεταφερθούν στην Αυστραλία.

Ο Καναδάς, η Ιταλία, η Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ έχουν επίσης ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να απομακρύνουν τους πολίτες τους από το κρουαζιερόπλοιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις