Κόσμος

Κοροναϊός: Έξι οι νεκροί αλλά ο Τραμπ δεν ανησυχεί για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέσσερις νέοι θάνατοι που σχετίζονται με τον νέο κοροναϊό καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε έξι, όλοι τους στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος τύπου των υγειονομικών αρχών της πολιτείας.

Οι πέντε από τους θανάτους καταγράφηκαν στην κομητεία Κινγκ, κοντά στην πόλη του Σιάτλ, και ένας στην κομητεία Σνοχόμις, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με τον Καναδά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως εξήγησε από την πλευρά του, ο γιατρός Τζεφ Ντάτσιν, επικεφαλής της αρχής δημόσιας υγείας των κομητειών Σιάτλ και Κινγκ, τα οκτώ από τα συνολικά 14 κρούσματα στην περιοχή δικαιοδοσίας του συνδέονται με μια μονάδα φροντίδας, περιλαμβανομένων των 4 θανάτων. Οι 4 από τους έξι ανθρώπους που έχουν πεθάνει ήταν ηλικιωμένοι και/ή αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα, είπε ο Ντάτσιν.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία της Ουάσιγκτον ανέρχεται πλέον σε 18, επισήμανε.

Ο επιστήμονας υπογράμμισε ότι «αναμένουμε τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες και παίρνουμε την κατάσταση πολύ σοβαρά υπόψη».

Ο κορονοϊός, οι ΗΠΑ και οι αριθμοί

Έως χθες, ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ανερχόταν σε 91, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις δεν αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα σε σχέση με την επιδημία του κοροναϊού μπροστά στην οποία οι ΗΠΑ, όπως επαναβεβαίωσε, είναι καλά προετοιμασμένες.

Click4more: Κλείνει σχολεία για μέρες ο κορονοϊός σε Αθήνα και επαρχία! Ολόκληρη η λίστα

«Πιστεύω ότι είναι πολύ ασφαλές» υπογράμμισε ο Τραμπ, ερωτηθείς στο Οβάλ Γραφείο για πιθανές ανησυχίες που συνδέονται με τη διάδοση του ιού, κατά τη διάρκεια των μαζικών προεκλογικών συγκεντρώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Θα μπορούσατε να θέσετε αυτό το ερώτημα στους Δημοκρατικούς. Αυτοί κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις, βρίσκονται σε προεκλογική εκστρατεία»» συμπλήρωσε.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος αναμένεται να συμμετάσχει απόψε σε μια συγκέντρωση “Keep America Great” στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά» σημείωσε, αναφερόμενος στη συνάντησή του με εκπροσώπους των φαρμακευτικών ομίλων προκειμένου να μιλήσουν για τις εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας.

«Τους ζητήσαμε να επιταχύνουν ό,τι κάνουν σε σχέση με τα εμβόλια» τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σαουδική Αραβία: Νέα επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ – Ένας νεκρός και 11 τραυματίες
Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο 24ωρο χρησιμοποίησαν βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)
Κυβερνητικές δυνάμεις, Υεμένη
Ο Νετανιάχου ζητά δίωξη των εμπλεκόμενων στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «NAZA» για αδικήματα ασφαλείας
«Διηγείται μια ψευδή, παραπλανητική και προκατειλημμένη αφήγηση που δυσφημεί το Κράτος και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις παγκοσμίως και βλάπτει σοβαρά το κύρος του Ισραήλ» λέει ο Νετανιάχου
Νετανιάχου
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν στελέχη αμυντικών εταιρειών σε όλη την Ευρώπη ότι η Ρωσία εντείνει τις απόπειρες δολοφονίας τους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εταίρων της Ουκρανίας
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Η Τουρκία επιταχύνει τις κατασκευές καταφυγίων για προστασία από επιθέσεις: Το σχέδιο για χώρους σε 81 νομούς
Η κατασκευή σύγχρονων καταφυγίων και στις 81 επαρχίες γίνεται για παροχή ασφαλών χώρων για τους πολίτες σε περίπτωση πολέμου, φυσικών καταστροφών ή πυρηνικών διαρροών
Ερντογάν