Κόσμος

Κοροναϊός: Έξι οι νεκροί αλλά ο Τραμπ δεν ανησυχεί για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέσσερις νέοι θάνατοι που σχετίζονται με τον νέο κοροναϊό καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε έξι, όλοι τους στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος τύπου των υγειονομικών αρχών της πολιτείας.

Οι πέντε από τους θανάτους καταγράφηκαν στην κομητεία Κινγκ, κοντά στην πόλη του Σιάτλ, και ένας στην κομητεία Σνοχόμις, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με τον Καναδά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως εξήγησε από την πλευρά του, ο γιατρός Τζεφ Ντάτσιν, επικεφαλής της αρχής δημόσιας υγείας των κομητειών Σιάτλ και Κινγκ, τα οκτώ από τα συνολικά 14 κρούσματα στην περιοχή δικαιοδοσίας του συνδέονται με μια μονάδα φροντίδας, περιλαμβανομένων των 4 θανάτων. Οι 4 από τους έξι ανθρώπους που έχουν πεθάνει ήταν ηλικιωμένοι και/ή αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα, είπε ο Ντάτσιν.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία της Ουάσιγκτον ανέρχεται πλέον σε 18, επισήμανε.

Ο επιστήμονας υπογράμμισε ότι «αναμένουμε τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες και παίρνουμε την κατάσταση πολύ σοβαρά υπόψη».

Ο κορονοϊός, οι ΗΠΑ και οι αριθμοί

Έως χθες, ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ανερχόταν σε 91, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις δεν αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα σε σχέση με την επιδημία του κοροναϊού μπροστά στην οποία οι ΗΠΑ, όπως επαναβεβαίωσε, είναι καλά προετοιμασμένες.

Click4more: Κλείνει σχολεία για μέρες ο κορονοϊός σε Αθήνα και επαρχία! Ολόκληρη η λίστα

«Πιστεύω ότι είναι πολύ ασφαλές» υπογράμμισε ο Τραμπ, ερωτηθείς στο Οβάλ Γραφείο για πιθανές ανησυχίες που συνδέονται με τη διάδοση του ιού, κατά τη διάρκεια των μαζικών προεκλογικών συγκεντρώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Θα μπορούσατε να θέσετε αυτό το ερώτημα στους Δημοκρατικούς. Αυτοί κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις, βρίσκονται σε προεκλογική εκστρατεία»» συμπλήρωσε.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος αναμένεται να συμμετάσχει απόψε σε μια συγκέντρωση “Keep America Great” στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά» σημείωσε, αναφερόμενος στη συνάντησή του με εκπροσώπους των φαρμακευτικών ομίλων προκειμένου να μιλήσουν για τις εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας.

«Τους ζητήσαμε να επιταχύνουν ό,τι κάνουν σε σχέση με τα εμβόλια» τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στον «πάγο» οι διαπραγματεύσεις για τερματισμό του πολέμου στο Ιράν λόγω των αποτελεσμάτων των εκλογών στις ΗΠΑ - Για «πρόοδο» κάνει λόγο ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να διατάξει νέες επιθέσεις κατά του Ιράν, εφόσον σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης
Αμπάς Αραγτσί
Μακελειό στην Πολωνία: Ο δράστης ήταν οπλισμένος σαν «αστακός» και έφερε έμβλημα του Μαυρογένη – Σκότωσε την οικογένειά του στον ύπνο
Το έμβλημα του πειρατή Μαυρογένη με τον σκελετό και την ματωμένη καρδιά που φορούσε ο 24χρονος και το «δεν παίρνω αιχμαλώτους» που συμβολίζει
iStock
Ακτιβιστές κατέβασαν την γερμανική σημαία από το κοινοβούλιο της Γερμανίας και ύψωσαν την παλαιστινιακή - Τρεις συλλήψεις
Ένας 22χρονος αφαίρεσε την γερμανική σημαία μπροστά από την Ομοσπονδιακή Βουλή και κρέμασε μια παλαιστινιακή σημαία, ενώ δύο συνεργοί έκαναν live στο Tiktok - Τρεις συλλήψεις
Γερμανία: Ακτιβιστές κατέβασαν την γερμανική σημαία από το κοινοβούλιο και ύψωσαν την παλαιστινιακή – Τρεις συλλήψεις
Ο Ντέινα Γουάιτ από το «οκτάγωνο» στην «πρώτη εμφάνισή» του ως εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου - Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε ένα βίντεο τύπου «The Simpsons», στο οποίο ο Ντέινα Γουάιτ είναι εκπρόσωπος Τύπου, στο οποίο αποτυπώνεται το τι ενδέχεται να συμβεί σε μία συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο
Ντέινα Γουάιτ
Ισραήλ: Ο πρόεδρος Χέρτζογκ έδωσε εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης – «Ευπρόσδεκτο το κόμμα Νετανιάχου να συμμετάσχει σε συνασπισμό»
«Στέκομαι με σαφή συνειδητοποίηση της βαριάς ευθύνης και του βάρους πάνω στους ώμους μου» δήλωσε ο πρώην αρχηγός του στρατού
Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ στέκεται δίπλα στον Γκάντι Άιζενκοτ, ηγέτη του κόμματος «Γιασάρ», καθώς του παραδίδει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης