Κόσμος

Κοροναϊός: Έξι οι νεκροί αλλά ο Τραμπ δεν ανησυχεί για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέσσερις νέοι θάνατοι που σχετίζονται με τον νέο κοροναϊό καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε έξι, όλοι τους στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος τύπου των υγειονομικών αρχών της πολιτείας.

Οι πέντε από τους θανάτους καταγράφηκαν στην κομητεία Κινγκ, κοντά στην πόλη του Σιάτλ, και ένας στην κομητεία Σνοχόμις, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με τον Καναδά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως εξήγησε από την πλευρά του, ο γιατρός Τζεφ Ντάτσιν, επικεφαλής της αρχής δημόσιας υγείας των κομητειών Σιάτλ και Κινγκ, τα οκτώ από τα συνολικά 14 κρούσματα στην περιοχή δικαιοδοσίας του συνδέονται με μια μονάδα φροντίδας, περιλαμβανομένων των 4 θανάτων. Οι 4 από τους έξι ανθρώπους που έχουν πεθάνει ήταν ηλικιωμένοι και/ή αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα, είπε ο Ντάτσιν.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία της Ουάσιγκτον ανέρχεται πλέον σε 18, επισήμανε.

Ο επιστήμονας υπογράμμισε ότι «αναμένουμε τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες και παίρνουμε την κατάσταση πολύ σοβαρά υπόψη».

Ο κορονοϊός, οι ΗΠΑ και οι αριθμοί

Έως χθες, ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ανερχόταν σε 91, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις δεν αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα σε σχέση με την επιδημία του κοροναϊού μπροστά στην οποία οι ΗΠΑ, όπως επαναβεβαίωσε, είναι καλά προετοιμασμένες.

Click4more: Κλείνει σχολεία για μέρες ο κορονοϊός σε Αθήνα και επαρχία! Ολόκληρη η λίστα

«Πιστεύω ότι είναι πολύ ασφαλές» υπογράμμισε ο Τραμπ, ερωτηθείς στο Οβάλ Γραφείο για πιθανές ανησυχίες που συνδέονται με τη διάδοση του ιού, κατά τη διάρκεια των μαζικών προεκλογικών συγκεντρώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Θα μπορούσατε να θέσετε αυτό το ερώτημα στους Δημοκρατικούς. Αυτοί κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις, βρίσκονται σε προεκλογική εκστρατεία»» συμπλήρωσε.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος αναμένεται να συμμετάσχει απόψε σε μια συγκέντρωση “Keep America Great” στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά» σημείωσε, αναφερόμενος στη συνάντησή του με εκπροσώπους των φαρμακευτικών ομίλων προκειμένου να μιλήσουν για τις εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας.

«Τους ζητήσαμε να επιταχύνουν ό,τι κάνουν σε σχέση με τα εμβόλια» τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουμάρ Κρεμλιόφ: Από τους «Night Wolves» στην πυγμαχία, ο Ρώσος που χρηματοδότησε τη γαμήλια δεξίωση του Τραμπ Τζούνιορ στις Μπαχάμες
Η νύφη Μπετίνα Άντερσον επιβεβαίωσε ότι ο Ούμαρ Κρεμλιόφ κάλυψε μέρος των τριήμερων εορτασμών στις Μπαχάμες – Ο 43χρονος Ρώσος ολιγάρχης πλήρωσε 100.000 δολάρια για να νοικιάσει ιδιωτικό νησί για τη δεξίωση και 70.000 δολάρια για πυροτεχνήματα
Ο Ρώσος ολιγάρχης Ουμάρ Κρεμλιόφ
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ άλλαξαν εκτάκτως σχολείο στα παιδιά τους – Το «Happy birthday, my love» για τα 42α γενέθλιά του
Οι ανησυχίες για την ασφάλεια και οι δυσκολίες στις καθημερινές μετακινήσεις πίσω από την απόφαση του ζευγαριού - Το τρυφερό βίντεο της Μέγκαν Μαρκλ στον «simply the best» σύζυγό της
Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ