Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κοροναϊός: Επαναπατρίζονται άμεσα 160 Καναδοί από την κινεζική πόλη Γουχάν

Κοροναϊός: Επαναπατρίζονται άμεσα 160 Καναδοί από την κινεζική πόλη Γουχάν
Reuters

Επείγουσα διαδικασία επιστροφής 160 Καναδών που ζουν στην περιοχή της πόλης Γουχάν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Φρανσουά – Φιλίπ Σαμπάνι, αργά το βράδυ της Τετάρτης (29.1.2020).

Οι περίπου 160 Καναδοί που ζουν στην πόλη Γουχάν, την εστία του νέου κοροναϊού, ζήτησαν βοήθεια από τις προξενικές αρχές της χώρας τους. Έτσι, η κυβέρνησή τους θα ναυλώσει αεροσκάφος για να τους απομακρύνει, είπε ο Καναδός υπουργός.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Καναδούς πολίτες να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στην Κίνα, λόγω της ταχείας διάδοσης του ιού.

Ο υπουργός δεν ήταν ωστόσο σε θέση να διευκρινίσει πότε θα σταλεί το αεροπλάνο για να παραλάβει τους Καναδούς πολίτες. “Εργαζόμαστε για να λάβουμε την άδεια να προσγειωθεί” στην Κίνα, είπε.

Η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη για τον Καναδά, δεδομένου ότι οι διπλωματικές σχέσεις του με το Πεκίνο είναι τεταμένες μετά τη σύλληψη, στα τέλη του 2018 στο Βανκούβερ, της οικονομικής διευθύντριας του κολοσσού Huawei, της Μενγκ Ουανγκτσόου, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.

Την Τρίτη (28.1.2020) εντοπίστηκαν τρία κρούσματα του νέου κοροναϊού στον Καναδά, δύο στο Τορόντο και άλλο ένα στη Βρετανική Κολομβία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις