Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κοροναϊός: Ακόμα 3 κρούσματα στην Ιταλία!

Covid-19 κορονοϊός

Όλο και περισσότερα γίνονται τα κρούσματα του κοροναϊού στην… “γειτονιά” μας, αφού καταγράφηκαν άλλα 3 στην Ιταλί.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως προσβλήθηκε ένας άνδρα ς38 ετών, ο οποίος ζει έξω από την πόλη Λόντι της βόρειας Ιταλίας. Δεν έχει επισκεφθεί την Κίνα και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη από τους γιατρούς, λόγω έντονης αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Τώρα φέρονται να έχουν επίσης μολυνθεί από τον ιό η σύζυγός του και ένας φίλος του, ο οποίος παρουσιάσθηκε με δική του πρωτοβουλία στο νοσοκομείο και παρουσιάζει υψηλό πυρετό και πνευμονία.

 Οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για να τεθούν σε καραντίνα περίπου εβδομήντα άτομα, τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τον 38χρονο, τις περασμένες εβδομάδες.

Έκανε τη “ζημιά” ένας φίλος

Ο ασθενής, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μπορεί να μολύνθηκε από τον ιό κατά τη διάρκεια δείπνου στο οποίο συνάντησε έναν φίλο του μάνατζερ, που είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Κίνα. Κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτός που μολύνθηκε.

click4more: Άγρια επεισόδια στην Ουκρανία για να μην φιλοξενηθούν ασθενείς

Η σύζυγος του 38χρονου έχει ήδη τεθεί σε απομόνωση, ενώ ξεκίνησαν και οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να τεθούν σε καραντίνα περίπου 70 άτομα (συμπεριλαμβανομένων και γιατρών) τα οποία ήρθαν σε επαφή μαζί του τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Αυτό είναι το τέταρτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία, μετά από δύο Κινέζους τουρίστες και έναν άλλο Ιταλό.

Κλείνει τα σύνορα με το Ιράν το Κουβέιτ!

Παράλληλα η αρμόδια αρχή λιμένων στο Κουβέιτ απαγόρευσε την μετακίνηση των ανθρώπων από και προς το Ιράν, μέχρι νεωτέρας και σχετικά με τις ανησυχίες που υπάρχουν για το ξέσπασμα του κοροναϊού στην χώρα,

Δύο Ιρανοί που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό πέθαναν από αναπνευστικά προβλήματα, ενώ άλλοι τρεις βρέθηκαν θετικοί χθες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Ιράν.

Χθες, η αεροπορική εταιρία Kuwait Airways ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς το Ιράν, μετά από σχετική παρότρυνση του υπουργείου Υγείας του Κουβέιτ, αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Κουβέιτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις