Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί, πάνω από 40.000 τα κρούσματα!

Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 900 οι νεκροί, πάνω από 40.000 τα κρούσματα!
Φωτογραφία Reuters

Κάθε μέρα και μεγαλύτερος ο αριθμός των θανάτων που προκαλεί ο κοροναϊός. Μέσα σε μια μέρα, καταγράφηκαν στην Κίνα 97 νέοι θάνατοι, ενώ τα κρούσματα είναι πλέον 40.171!

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταμετρήθηκαν 97 νέοι θάνατοι και 3.062 νέα κρούσματα της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός.

Πλέον, 908 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός, ενώ τα κρούσματα είναι συνολικά 40.171.

Οι 91 από τους νέους θανάτους αναφέρθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εκ των οποίων 73 στην Γουχάν, την πόλη απ’ όπου εκτιμάται πως ξεκίνησε ο κοροναϊός. Άλλοι δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Ανχούι και από ένας στις επαρχίες Χεϊλονγκτζιάνγκ, Τζιανγκσί, Χαϊνάν και Γκανσού.

Στην Γουχάν αναφέρθηκαν 73 νέοι θάνατοι χθες Κυριακή, από 63 το Σάββατο. Στην πόλη έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της επιδημίας 681 άνθρωποι. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Γουχάν αυξήθηκαν κατά 1.921 χθες Κυριακή, ενώ ήταν 1.379 το Σάββατο.

Κι άλλα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο του τρόμου!

Αυξάνονται καθημερινά και τα κρούσματα στο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα ανοικτά της Γιοκοχάμα. Από τις εξετάσεις που έγιναν, αποδείχθηκε πως υπάρχουν άλλα 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TBS.

Ο εντοπισμός των νέων κρουσμάτων αυξάνει το σύνολο των φορέων του ιού πάνω στο πλοίο που βρίσκεται ανοικτά από τη Γιοκοχάμα, νότια της ιαπωνικής πρωτεύουσας, σε 130.

Το κρουαζιερόπλοιο, με πάνω από 1.700 επιβαίνοντες, πολλοί εξ αυτών αποβιβάστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, τέθηκε σε καραντίνα, αρχικά δύο εβδομάδων, στις 3 Φεβρουαρίου.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις