Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κοροναϊός: Νέα ύποπτα κρούσματα και στο Αμβούργο!

Κοροναϊός: Νέα ύποπτα κρούσματα και στο Αμβούργο!

Αγριεύουν τα πράγματα με τον κοροναϊό και στην Γερμανία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr εντοπίστηκαν νέα ύποπτα κρούσματα του κοροναϊού στην πόλη του Αμβούργου.

Μπορεί μέχρι αυτή την ώρα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά με κοροναϊό να είναι οι δυο εργαζόμενοι στο ίδιο τμήμα της εταιρείας εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας Webasto, με έδρα το Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας και δυο συγγενικά τους πρόσωπα, όπως ανακοίνωσε το βαυαρικό υπουργείο Υγείας, ωστόσο υπάρχουν υποψίες για νέα ύποπτα κρούσματα και στην δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας το Αμβούργο, όπου ήδη βρίσκονται σε καραντίνα και εξετάζονται. Σε περίπτωση που τα κρούσματα βρεθούν θετικά στον κοροναϊο τότε το υπουργείο υγείας της χώρα θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις ίσως και εντός της ημέρας.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr Έλληνας που δραστηριοποιείται και ζει μόνιμα στο Μόναχο η εταιρεία εξαρτημάτων αυτοκινητοβιομηχανίας έχει λάβει ήδη τα μέτρα της καθώς : “Η εταιρία Webasto αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας της τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, ενώ ακύρωσε και όλα τα ταξίδια των εργαζομένων της από και προς την Κίνα, όπου διατηρεί 13 εργοστάσια, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην περιοχή της πόλης Ουχάν που είναι και το επίκεντρο του κοροναϊού”.

Click4More Έλληνας κοντά στη Γουχάν αποκαλύπτει: «Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας – Αν δεν φοράς μάσκα σου κάνει παρατήρηση η αστυνομία»

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του βαυαρικού υπουργείου Υγείας, η αρχή των προσβεβλημένων από τον επικίνδυνο ιό στη Γερμανία έγινε το βράδυ της Δευτέρας όταν ένας 33χρονος άνδρας διαγνώστηκε θετικός μετά από επίσκεψη Κινέζας συνεργάτιδας του εργοστασίου, η οποία κατά το διάστημα 18 με 23 Ιανουαρίου είχε επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της εταιρίας. Η Κινέζα μέχρι τότε δεν παρουσίαζε συμπτώματα του ίου, όμως κατά την επιστροφή της στην Κίνα διαγνώστηκε με κοροναϊό τόσο εκείνη όσο και οι γονείς της.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι γερμανικές υγειονομικές αρχές εξέτασαν τουλάχιστον 40 άτομα του επαγγελματικού και οικογενειακού περιβάλλοντος του εργαζόμενου με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και τρία ακόμη κρούσματα.

Για τους λόγους αυτούς και μετά την δημοσιοποίηση του θέματος το γερμανικό υπουργείο Υγείας υποχρέωσε τους κυβερνήτες των αεροσκαφών που φθάνουν στην Γερμανία από την Κίνα να αναφέρουν στον πύργο ελέγχου την κατάσταση της υγείας των επιβατών τους καθώς και οι επιβάτες να συμπληρώνουν ειδικό έντυπο και να δηλώνουν που θα βρίσκονται τις προσεχείς 30 ημέρες.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις