Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κοροναϊός: Περισσότερα κρούσματα του νέου ιού περιμένουν στις ΗΠΑ

Κοροναϊός: Περισσότερα κρούσματα του νέου ιού περιμένουν στις ΗΠΑ
photo epa

Ο νέος κοροναϊός απειλεί τις ΗΠΑ όπου ήδη εντοπίστηκε ένας άνδρας που έχει προσβληθεί!
Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) αναμένονται περισσότερα κρούσμα του ιού που ξεκίνησε από το Ουχάν της Κίνα.
Ποιος είναι ο άνδρας που προσεβλήθη από τον ιό και πού βρίσκεται τώρα.
Σε συναγερμό οι Αρχές και στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το CDC, έχει αναπτύξει ένα νέο τεστ, το οποίο επέτρεψε την ταυτοποίηση της παρουσίας του ιού κοροναϊός σε έναν επιβάτη που ταξίδευε από την Κίνα στο Σιάτλ και σχεδιάζει να διευρύνει τους ελέγχους στα αεροδρόμια της Ατλάντα και του Σικάγο.

Σύμφωνα με το CDC, πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα που νοσηλεύεται στο Έβερετ, κοντά στο Σιάτλ. Το άτομο αυτό, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, δεν είχε επισκεφθεί καμία από τις αγορές απ’ όπου προήλθαν πολλά κρούσματα στην Ουχάν της Κίνας και απλά είχε πάει στην περιοχή, τόνισε η Νάνσι Μεσόνιερ, διευθύντρια του Κέντρου Αναπνευστικών Ασθενειών του CDC, σε μια τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Ο άνδρας έφθασε στο αεροδρόμιο του Σιάτλ τη 15η Ιανουαρίου με πτήση με ανταπόκριση από την Ουχάν. Δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα κατά την άφιξή του, όμως επικοινώνησε ο ίδιος με τις υπηρεσίες υγείας την Κυριακή μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Click3more: Ο κοροναϊός τρομάζει την Ασία και τον κόσμο όλο! Αύξηση των κρουσμάτων

Ένα δείγμα που εστάλη στο CDC έδειξε πως ο νέος κοροναϊός έχει μολύνει το άνδρα, ο οποίος «συνεργάζεται πλήρως», όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Providence Regional Medical Center στο Έβερετ, ενώ η κλινική του κατάσταση είναι καλή

Η κλινική κατάστασή του είναι καλή, διαβεβαίωσε ο Κρις Σπάιτερς, ο υπεύθυνος των υγειονομικών αρχών της κομητείας του Σνόχορνις, βόρεια του Σιάτλ.

Ο νέος κοροναϊός μόλυνε και τον γιατρό που τον ερευνά – Σε ποιες χώρες έχει χτυπήσει

Κρούσματα από τον ίδιο ιό έχουν εντοπιστεί ακόμη στη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία. Θύμα τους έπεσε ακόμη κι ένας από τους Κινέζους γιατρούς που ερευνά το ξέσπασμα του φονικού νέου ιού στην κεντρική Κίνα.

Ο Ουάνγκ Γκουανγκφά, που ηγείται της Μονάδας Πνευμονικής Ιατρικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Πεκίνου Peking University First Hospital, ήταν μεταξύ των ειδικών που νωρίτερα αυτόν τον μήνα επισκέφθηκαν την Ουχάν, όπου ανακαλύφθηκε ο κοροναϊός.

«Μου έγινε διάγνωση και η κατάστασή μου είναι καλή» είπε σήμερα ο Ουάνγκ στο Kong’s Cable TV, ευχαριστώντας τους συμπολίτες του για το ενδιαφέρον τους.

Click4more: Κοροναϊός: Σε επαγρύπνηση ο ΕΟΔΥ για την Ελλάδα

Ο απολογισμός των νεκρών από το στέλεχος του κοροναϊού, το οποίου αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ ανθρώπων, ανέρχεται ως σήμερα σε έξι, με τον αριθμό των αναφερόμενων κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 300. Δεκαπέντε μέλη ιατρικού προσωπικού βρίσκονται μεταξύ των κρουσμάτων.

Ο Ουάνγκ, που διεξήγαγε έρευνες για το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) το 2003, εξήγησε ότι λαμβάνει θεραπεία και θα κάνει εμβόλιο σύντομα. Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των προσώπων που έχουν μολυνθεί. «Δεν θέλω να δίνεται από όλους πολλή προσοχή στην κατάστασή μου» επισήμανε στις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Ουάνγκ διαβεβαίωνε κρατικά ΜΜΕ, στις 10 Ιανουαρίου, ότι η επιδημία από τον κοροναϊό φαινόταν να βρίσκεται υπό έλεγχο, με τους περισσότερους ασθενείς να εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα και ορισμένους να έχουν πάρει εξιτήριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις