Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Παγκόσμια ανησυχία για τον κοροναϊό: Ξέφυγε από την Ασία κι έφτασε στις ΗΠΑ!

κοροναϊός

Ο κοροναϊός “χτυπά” τώρα και στις ΗΠΑ.
Ταξιδιώτης από την Κίνα που έφτασε στο Σηάτλ έχει προσβληθεί από τον φονικό ιό.
Κρούσματα σε Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και Ιαπωνία.
Φόβοι για ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας από την Κίνα.

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση που εμφανίζει ο κοροναϊός που εντοπίστηκε στην Κίνα και ήδη καταγράφει τα πρώτα θύματα.

Η ανησυχία όμως λίγο απέχει από το να εξελιχθεί σε πανικό καθώς ο φονικός ιός βγήκε από τα σύνορα της Κίνας και έφτασε μέχρι τις ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα, ταξιδιώτης από την Κίνα που έφτασε στο Σηάτλ, έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Κρούσματα από τον ίδιο ιό έχουν εντοπιστεί ακόμη στη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία.

Θύμα τους έπεσε ακόμη κι ένας από τους Κινέζους γιατρούς που ερευνά το ξέσπασμα του φονικού νέου ιού στην κεντρική Κίνα.

Ο Ουάνγκ Γκουανγκφά, που ηγείται της Μονάδας Πνευμονικής Ιατρικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Πεκίνου Peking University First Hospital, ήταν μεταξύ των ειδικών που νωρίτερα αυτόν τον μήνα επισκέφθηκαν την Ουχάν, όπου ανακαλύφθηκε ο κοροναϊός.

«Μου έγινε διάγνωση και η κατάστασή μου είναι καλή» είπε σήμερα ο Ουάνγκ στο Kong’s Cable TV, ευχαριστώντας τους συμπολίτες του για το ενδιαφέρον τους.

Ο απολογισμός των νεκρών από το στέλεχος του κοροναϊού, το οποίου αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ ανθρώπων, ανέρχεται ως σήμερα σε έξι, με τον αριθμό των αναφερόμενων κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 300. Δεκαπέντε μέλη ιατρικού προσωπικού βρίσκονται μεταξύ των κρουσμάτων.

click4more: Κοροναϊός: Σε επαγρύπνηση ο ΕΟΔΥ για την Ελλάδα

Ο Ουάνγκ, που διεξήγαγε έρευνες για το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) το 2003, εξήγησε ότι λαμβάνει θεραπεία και θα κάνει εμβόλιο σύντομα. Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των προσώπων που έχουν μολυνθεί.

«Δεν θέλω να δίνεται από όλους πολλή προσοχή στην κατάστασή μου» επισήμανε στις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Ουάνγκ διαβεβαίωνε κρατικά ΜΜΕ, στις 10 Ιανουαρίου, ότι η επιδημία από τον κοροναϊό φαινόταν να βρίσκεται υπό έλεγχο, με τους περισσότερους ασθενείς να εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα και ορισμένους να έχουν πάρει εξιτήριο.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις