Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κοροναϊός: Πιλότοι κάνουν μήνυση στην American Airlines! Θέλουν να σταματήσουν οι πτήσεις για Κίνα

Κοροναϊός: Πιλότοι κάνουν μήνυση στην American Airlines! Θέλουν να σταματήσουν οι πτήσεις για Κίνα

Μήνυση με την οποία επιδιώκει να σταματήσουν άμεσα οι πτήσεις της American Airlines προς την Κίνα κατέθεσε ένωση πιλότων της εταιρίας. Αιτία, φυσικά, η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός.

Οι πιλότοι της American Airlines επικαλούνται τις ανησυχίες των πληρωμάτων καμπίνας σε παγκόσμιο επίπεδο, που μεγαλώνουν για την έκθεσή τους στο νέο κοροναϊό που εξαπλώνεται ταχύτητα.

Η ένωση πιλότων (The Allied Pilot Association) η οποία εκπροσωπεί τους πιλότους της American Airlines επικαλείται “σοβαρές και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη άγνωστες απειλές κατά της υγείας (των πληρωμάτων) από τον κοροναϊό”.

Από την πλευρά της, η American, που είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στις ΗΠΑ, δεν σχολίασε άμεσα την υποβολή της μήνυσης, η οποία κατατέθηκε σε δικαστήριο του Τέξας.

Η αεροπορική εταιρία έχει την έδρα της στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας και ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τον επόμενο μήνα θα ακυρώσει τις πτήσεις της από το Λος Άντζελες στο Πεκίνο και την Σαγκάη, αλλά θα συνεχίσει από το Ντάλας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις