Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κοροναϊός: Πιστοί σε εκκλησία στη Μόσχα προσευχήθηκαν για την Κίνα

Κοροναϊός: Πιστοί σε εκκλησία στη Μόσχα προσευχήθηκαν για την Κίνα

Η Κίνα μαστίζεται από τον κοροναϊό και μετρά χιλιάδες θύματα με τους Ρώσους να εκφράζουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή του.

Στη λειτουργία που τέλεσε σήμερα το πρωί ο πατήρ Ιγκόρ στην Ορθόδοξη ρωσική εκκλησία της Μόσχας οι πιστοί προσευχήθηκαν να μπορέσει η Κίνα να αντιμετωπίσει την επιδημία του κοροναϊού.

“Είναι για τους αδελφούς μας από την Κίνα, οι οποίοι υποφέρουν από αυτή την φρικτή δυστυχία, αυτήν την καταστροφική πανώλη. Τελούμε αυτή την προσευχή και ζητούμε από τον Θεό έλεος προς την Κίνα και τον λαό της”, είπε ο π. Ιγκόρ.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, στην ηπειρωτική Κίνα έχουν σημειωθεί 68.500 κρούσματα του ιού και 1.665 θάνατοι. Σε άλλες χώρες ο αριθμός αυτός είναι περίπου 500 κρούσματα, σε σχεδόν 24 χώρες και εδάφη, με 4 θανάτους σε Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες και Γαλλία.

Η Ρωσία έχει καταγράψει δύο κρούσματα της νόσου, δύο κινέζους υπήκοους, οι οποίοι έχουν αναρρώσει και έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με τις αρχές. Οι ρωσικές αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα εκατοντάδες ρώσους και κινέζους υπήκοους κατά την άφιξή τους από την Κίνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις