Κόσμος

Κοροναϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τον πλανήτη ο ΠΟΥ

Συνεδρίασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τον κοροναϊό. Παγκόσμια απειλή ο φονικός κοροναϊός σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Μέχρι τώρα έχει κάνει την εμφάνισή του σε 18 χώρες. Τρόμος να μην εξαπλωθεί σε χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας.

Ο κοροναϊός τρομοκρατεί και επίσημα πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του φονικού ιού που ξεκίνησε από την Κίνα και την πόλη Γουχάν.

Ο κοροναϊός πλέον έχει ξεφύγει από την Κίνα και κάθε μέρα ανακοινώνεται και ένα νέο κρούσμα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Όπως επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ένα “γεγονός που συνιστά εξαιρετικό κίνδυνο για την δημόσια υγεία και αφορά την διεθνή εξάπλωση μιας ασθένειας που αρχίζει και απαιτεί συντονισμένη διεθνή δράση”.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε σήμερα ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους ανακοίνωσε την απόφαση έπειτα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Αναγκών, ενός ανεξάρτητου πάνελ ειδικών, την ώρα που έχουν καταγραφεί κρούσματα του νέου κοροναϊού σε τουλάχιστον 18 χώρες.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι το ενδεχόμενο ο κοροναϊός να εξαπλωθεί σε χώρες τα συστήματα υγείας των οποίων είναι πιο αδύναμα (…). Δεν πρόκειται για μια ψήφο περιφρόνησης προς την Κίνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Δεν υπάρχει λόγος να περιοριστούν τα ταξίδια και οι συναλλαγές στην Κίνα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι δεν υπάρχει λόγος να περιοριστούν τα ταξίδια και οι εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα, μολονότι κήρυξε διεθνή συναγερμό για τον νέο κοροναϊό που προήλθε από την κινεζική πόλη Ουχάν.

«Ο ΠΟΥ δεν συνιστά να περιοριστούν τα ταξίδια, οι εμπορικές συναλλαγές και η μετακίνηση (του πληθυσμού) και αντιτίθεται σε κάθε περιορισμό των ταξιδιών», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε.

Αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η Κίνα ο Γκεμπρεγιέσους δήλωσε ότι «πιστεύει πως θα ανακόψουν τη διάδοση του ιού».

«Έχω δει τις δυνατότητες (σ.σ. των Κινέζων) και πιστεύω ότι θα ελέγξουν το ξέσπασμα το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Κοροναϊός: Αυξάνονται και πληθύνονται τα κρούσματα στη Γαλλία

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός σήμαινε συναγερμό, η Γαλλία επιβεβαίωνε το έκτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα, όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος των γαλλικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Το Παρίσι είχε επιβεβαιώσει τα τρία πρώτα κρούσματα του κοροναϊού που “γεννήθηκε” στην κινεζική πόλη Γουχάν την περασμένη Παρασκευή (24.1.2020), ένα τέταρτο κρούσμα την Τρίτη (28.1.2020) και ένα πέμπτο κρούσμα την Τετάρτη (29.1.2020).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν