Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κοροναϊός: Στην απομόνωση όσοι βγουν από το Diamond Princess

Κοροναϊός: Στην απομόνωση όσοι βγουν από το Diamond Princess
Reuters

Στο νοσοκομείο του “Γουίραλ” στη Βρετανία θα μεταφερθούν για απομόνωση όσοι επιστρέψουν στη χώρα από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που παραμένει ελιμενισμένο στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας εξαιτίας του κοροναϊού.

Όσοι επιβάτες του Diamond Princess καταφέρουν να επιστρέψουν στη Βρετανία, με ειδική πτήση από την Ιαπωνία, θα εισαχθούν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου στο Γουίραλ.

Εκεί είχαν μεταφερθεί και τεθεί σε καραντίνα για 14 μέρες και οι Βρετανοί που είχαν επέστρεψαν από την Γουχάν της Κίνας.

Diamond Princess – Ανοιχτή γραμμή με Λονδίνο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι εγκαταστάσεις του ‘Αροου Παρκ “θα χρησιμοποιηθούν για την απομόνωση όσων θα επιστρέψουν από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess” και θα “τεθούν σε καραντίνα σε αυτή την τοποθεσία για διάστημα 14 ημερών με συνεχή υποστήριξη από το ιατρικό προσωπικό”.

Επισημαίνεται ότι το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ειδική πτήση από το Τόκιο προς το Λονδίνο το συντομότερο δυνατό, ελπίζοντας να καταφέρει να δρομολογήσει την επιστροφή των Βρετανών επιβατών του κρουαζιερόπλοιου ακόμη και εντός της εβδομάδας, εάν λάβει τις απαραίτητες άδειες από τις ιαπωνικές αρχές.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι ενδεχομένως σε κάποιους από αυτούς που αποβιβάστηκαν από το πλοίο να μην επιτραπεί η είσοδος στην ειδική πτήση, προτρέποντάς τους να καταχωρηθούν στην ειδική λίστα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις