Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κοροναϊός: Τέλος Απριλίου οι κλινικές δοκιμές για το πρώτο εμβόλιο

Κοροναϊός: Τέλος Απριλίου οι κλινικές δοκιμές για το πρώτο εμβόλιο

Πως και πως περιμένουν οι πάντες το πρώτο εμβόλιο κατά του κοροναϊκού. Φαίνεται όμως ότι χρειάζονται μήνες ακόμα για να είναι έτοιμο.

Το πρώτο εμβόλιο κατά της μόλυνσης που προκαλεί ο κοροναϊός θα αρχίσει να υποβάλλεται σε κλινικές δοκιμές περί τα τέλη του Απριλίου.

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο υφυπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας Σου Νανπίνγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Click4more Κοροναϊός: Ακόμα 118 νεκροί μέσα σε μερικές ώρες! Έφτασαν τους 2247

Εξάλλου ο Τζου Τσι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, δήλωσε πως οι εταιρείες που έχουν ξαναρχίσει να λειτουργούν οφείλουν να εξασφαλίζουν σωστό εξαερισμό των χώρων εργασίας και να φροντίζουν να υπάρχει ασφαλής απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση για το νέο εμβόλιο έρχεται ενώ ο απολογισμός των νεκρών από τον κοροναϊό παγκοσμίως έχει ξεπεράσει τα 2.200 θύματα.

Κάθε μέρα, άλλωστε, αυξάνονται και τα κρούσματα από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός. Η επαρχιακή επιτροπή υγείας στη Χουμπέι (όπου βρίσκεται η Γουχάν, η πόλη όπου τον Δεκέμβριο εντοπίστηκε ο ιός), ανακοίνωσε ότι προσέθεσε 220 νέα κρούσματα στον απολογισμό που δημοσιοποίησε νωρίτερα, κάνοντας πλέον λόγο για 631 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αντί 411 που καταμετρούσε.

Και αυτό γιατί, όπως εξήγησαν οι αρχές, τα επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν είναι φυλακισμένοι που δεν είχαν ληφθεί υπόψη στα στοιχεία που δόθηκαν αρχικά.

Κατά την επιτροπή, πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην επαρχία ως τα μεσάνυχτα της 20ής Φεβρουαρίου ανέρχεται σε 62.662.

Αυτό σημαίνει — αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την ίδια — ότι ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα από την Εθνική Επιτροπή Υγείας, θα πρέπει επίσης να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, σε 1.109, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ως σήμερα θα πρέπει να αναθεωρηθεί σε 75.865.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις