Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοροναϊός: Του χάλασαν το πάρτι γενεθλίων και απειλούσε να αυτοκτονήσει!

Κοροναϊός: Του χάλασαν το πάρτι γενεθλίων και απειλούσε να αυτοκτονήσει!

Ένας 59χρονος Κινέζος είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό να κάνει τα γενέθλιά του σε ένα εστιατόριο στην πόλη Τσονγκίνγκ στις 28 Ιανουαρίου. Είχε κλείσει 10 τραπέζια. Αλλά, προέκυψε κοροναϊός.

Οι αρχές του απαγόρευσαν να κάνει το πάρτι των γενεθλίων του και έτσι αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα. Ζώστηκε με πυροτεχνήματα και περιλούστηκε με βενζίνη και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Όλα έγιναν δυο ημέρες πριν τα γενέθλια. Στις 26 Ιανουαρίου, αφού ο άνδρας δεν κατάφερε να πείσει τους τοπικούς αξιωματούχους να του επιτρέψουν να κάνει το πάρτι, ζώστηκε με τα πυροτεχνήματα, έριξε πάνω του βενζίνη και κρατώντας έναν αναπτήρα προσπάθησε να τους απειλήσει.

«Οι ενέργειές του εμπόδισαν στελέχη της πόλης να εκτελέσουν το έργο τους για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας», ανέφερε το Xinhua, προσθέτοντας ότι 10 ασθενείς που επισκέπτονταν μια κλινική που βρισκόταν σε άλλο όροφο του κτιρίου όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν επηρεάστηκαν.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο ποια ποινή ενδέχεται να επιβληθεί στον άνδρα.

Οι αρχές στην Κίνα έχουν απαγορεύσει τις μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του ιού covid-19, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει προσβάλει περισσότερους από 40.000 ανθρώπους στη χώρα και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1.100.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις