Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κοροναϊός: Χτίζουν και δεύτερο νοσοκομείο στη Γουχάν! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Χονγκ Κονγκ!

Κοροναϊός: Χτίζουν και δεύτερο νοσοκομείο στη Γουχάν! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Χονγκ Κονγκ!

Απέραντο… εργοτάξιο η Γουχάν στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός!
Δεύτερο νοσοκομείο με 1.300 κρεβάτια αποκλειστικά για ασθενείς.
Έκκληση των αρχών στη Γουχάν να σταλούν μάσκες και προστατευτικές φόρμες.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το Χονγκ Κονγκ. 56 εκατ. Κινέζοι σε καραντίνα.
41 οι νεκροί, 1.300 παγκοσμίως το κρούσματα.

Οι εικόνες με τις δεκάδες μπουλντόζες να έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα στην πόλη Γουχάν (απ’ όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός και η επιδημία πνευμονίας) προκάλεσαν σοκ. Η Κίνα θα φτιάξει (το έχει ξανακάνει) ένα νοσοκομείο μέσα σε μερικές μέρες. Φαίνεται όμως ότι δεν θα είναι το μόνο!

Click4more Απίστευτες εικόνες από το εργοτάξιο μαμούθ στην Κίνα – Χτίζουν νοσοκομείο για τον κοροναϊό μέσα σε έξι μέρες

Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν το Σάββατο (25.01.2029) ότι στην πόλη Βουχάν θα κατασκευαστεί και δεύτερο νοσοκομείο, αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό. Θα διαθέτει 1.300 κρεβάτια και θα χτιστεί μέσα σε 15 μέρες.

Ήδη έχει ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου νοσοκομείου για τη νοσηλεία όσων έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου.

Δείτε τις απίστευτες εικόνες από το τεράστιο εργοτάξιο

Μόνο στην Κίνα, ο κοροναϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους, ενώ τα κρούσματα παγκοσμίως ξεπερνούν τα 1.300!

Συνολικά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, 56 εκατομμύρια Κινέζοι είναι σε καραντίνα, ενώ οι αρχές διευρύνουν τη ζώνη αποκλεισμού σε μια προσπάθεια να σταματήσει να εξαπλώνεται ο κοροναϊός.

Κραυγή αγωνίας από τη Γουχάν: Βοηθήστε μας!

Όλα αυτά την ώρα που οι ιατροφαρμακευτικές προμήθειες είναι πολύ περιορισμένες στην πόλη Γουχάν. Οι αρχές απευθύνουν έκκληση σε κινεζικές και ξένες εταιρίες να προσφέρουν ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, όπως μάσκες και προστατευτικές φόρμες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Λαϊκής Ημερησίας, οι τοπικές αρχές της Γουχάν ανακοίνωσαν ότι από αύριο θα απαγορεύσουν στο κέντρο της πόλης την κυκλοφορία οχημάτων που δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται στους δρόμους.

Καραντίνα παντού!

Άλλες πέντε πόλεις στην επαρχία Χουμπέι (σ.σ. κεντρική Κίνα όπου βρίσκεται και η Γουχάν) προστέθηκαν στις 13 που είχαν ήδη μπει σε καραντίνα και όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς και έχουν κλείσει κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Click4more Έτσι ξεκίνησε ο ιός που έχει σκορπίσει τον θάνατο στην Κίνα

Παράλληλα, οι κινεζικές αρχές προχώρησαν στη λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων του κοροναϊού σε τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχου και όλοι οι ταξιδιώτες με συμπτώματα πνευμονίας «θα μεταφέρονται άμεσα» σε κάποιο ιατρικό κέντρο.

Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία επιβεβαίωσε και τρίτο κρούσμα του κοροναϊού. Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας περίπου 35 ετών που ζει στην Ουχάν και έφθασε στην Ιαπωνία στις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Χονγκ Κονγκ

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κοροναϊού κήρυξε, το Σάββατο, η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, ανακοινώνοντας παράλληλα σειρά μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η σύνδεση της πόλης με την ηπειρωτική Κίνα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 17 Φεβρουαρίου (σ.σ. είναι ήδη κλειστά λόγω των αργιών για το νέο κινεζικό έτος) ενώ θα ανασταλούν οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις καθώς και τα δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Γουχάν.

Παράλληλα ακυρώνονται άμεσα όλες οι επίσημες επισκέψεις στην ηπειρωτική χώρα καθώς και οι επίσημοι εορτασμοί για το νέο κινεζικό έτος.

Η Λαμ ανακοίνωσε επίσης ότι ζήτησε τη βοήθεια του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας για να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες με μάσκες.

Οι υγειονομικές αρχές στο Χονγκ Κονγκ έχουν επιβεβαιώσει ότι 5 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, οι οποίοι σχετίζονται με την Γουχάν, την πόλη που εμφανίστηκε αρχικά ο ιός, ενώ υπάρχουν άλλα 122 ύποπτα κρούσματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις