Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: 1.623 νέοι θάνατοι στο Μεξικό, 1.283 στην Βραζιλία

Κορονοϊός: 1.623 νέοι θάνατοι στο Μεξικό, 1.283 στην Βραζιλία

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει να «θερίζει» ο κορονοϊός την Βραζιλία και το Μεξικό, με πάνω από 1.200 θανάτους να καταγράφονται σε κάθε χώρα και το τελευταίο 24ωρο.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 1.623 ασθενείς υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 17.944 κρούσματα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 153.639 νεκρούς επί συνόλου 1.806.849 μολύνσεων, με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Η χώρα οδεύει να ξεπεράσει την Ινδία (153.724 θάνατοι μέχρι χθες) και να βρεθεί στην τρίτη θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης.

Κι αυτό ενώ κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα.

Ομολογία πως τα πραγματικά στοιχεία είναι μεγαλύτερα

Το μεξικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INEGI) έκανε γνωστό νωρίτερα χθες ότι η θνητότητα στη χώρα ως τον Αύγουστο του 2020 στην πραγματικότητα ήταν 68% υψηλότερη από αυτή που ανακοινωνόταν από την κυβέρνηση, είχε φθάσει ήδη τότε τους 108.658 θανάτους, όταν η κυβέρνηση έκανε λόγο για 64.414 νεκρούς.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ ανακοίνωσε χθες ότι έφθασαν στη χώρα δόσεις του υποψηφίου εμβολίου του γερμανικού εργαστηρίου βιοτεχνολογίας CureVac προκειμένου να διεξαχθεί κλινική δοκιμή τρίτης φάσης. Οι αρχές ζητούν να συμμετάσχουν σε αυτή 8.000 εθελοντές και εθελόντριες.

click4more: Κορονοϊός: «Σφάζει» AstraZeneca η Κυριακίδου για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια – Δραματικές εξελίξεις

Η αμερικανική φαρμακευτική Novavax άρχισε επίσης κλινική δοκιμή τρίτης φάσης του δικού της σκευάσματος στο Μεξικό, ενώ αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις από την καναδοκινεζική CanSino Biologics Inc για τα αποτελέσματα της δικής της.

Η χώρα άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης την 24η Δεκεμβρίου, την οποία όμως επιβραδύνει η έλλειψη επαρκούς ποσότητας δόσεων των εγκεκριμένων εμβολίων για τον νέο κορονοϊό.

Η κατάσταση του μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, που ανακοίνωσε την Κυριακή ότι μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό, συνεχίζει να βελτιώνεται καθώς τα συμπτώματα της COVID-19 που παρουσιάζει είναι πλέον ελάχιστα, ενημέρωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησής του, ο Ούγο Λόπες Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

1.283 θάνατοι στην Βραζιλία

Στην Βραζιλία ανακοινώθηκαν 63.520 κρούσματα και ενώ άλλοι 1.283 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 220.161 νεκρούς επί συνόλου 8.996.876 μολύνσεων από την 26η Φεβρουαρίου 2020, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία, η χώρα που κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας και τρίτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, σε απόλυτα μεγέθη, έχει βρεθεί αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα με το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα άρχισε εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, που όμως συναντά αρκετά εμπόδια, με σημαντικότερο την έλλειψη επαρκών ποσοτήτων δόσεων εγκεκριμένων εμβολίων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις