Κόσμος

Κορονοϊός: 12 νέοι θάνατοι και πάνω από 1.100 κρούσματα στην Κούβα

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κούβα έχει φθάσει τους 1.045 νεκρούς και τα κρούσματα είναι 152.420.

Χθες, Τετάρτη (09.06.2021), το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 12 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.161 κρούσματα του SARS-CoV-2 (κορονοϊός).

«Συνεχίζουμε να καταγράφουμε υψηλό αριθμό επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, ακόμα και σε επαρχίες που διατηρούσαν υπό έλεγχο την πανδημίας», τόνισε ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου, ο Φρανσίσκο Ντουράν.

Η πρωτεύουσα Αβάνα κατέγραψε 393 μολύνσεις. Ο δείκτης επίπτωσης υποχώρησε στα 319,2 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Παραμένει ο υψηλότερος στη χώρα.

cuba

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας, που διεξάγει από τη 12η Μαΐου μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια τα οποία έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala, σε επτά δήμους της Αβάνας, ενημέρωσε πως από τη 14η Ιουνίου ο εμβολιασμός θα επεκταθεί σε όλη την πρωτεύουσα. Όλος ο πληθυσμός της (2,2 εκατ. κάτοικοι) αναμένεται να έχει ανοσοποιηθεί περί τα τέλη Ιουλίου.

Η εκστρατεία συνεχίζεται στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο και Ματάνσας (δυτικά), στην επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα (ανατολικά) και στην Ίσλα δε Χουβεντούδ. Έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου 2,9 εκατ. Κουβανοί ως αυτό το στάδιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κολομβία: Συνετρίβη αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας – Μετέφερε δεκάδες στρατιώτες
Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, Πέδρο Σάντσεζ, δήλωσε ότι το αεροσκάφος υπέστη «ένα τραγικό ατύχημα κατά την απογείωσή του από το Πουέρτο Λεγκίζαμο, ενώ μετέφερε στρατιώτες των δυνάμεων ασφαλείας μας»
Κολομβία
Νετανιάχου σε Τραμπ: Θα συνεχίζουμε να χτυπάμε Ιράν και Λίβανο – «Έχουν τοποθετηθεί τουλάχιστον 10 νάρκες στο Στενό του Ορμούζ» λέει το CBS – Νέα επίθεση στη Βηρυτό
Το Axios «βλέπει» συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν, στο Ισλαμαμπάντ, μέσα στην εβδομάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθαρίσει ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι ΗΠΑ θα «συνεχίσουν να βομβαρδίζουν με όλη τους τη δύναμη»
Ντόναλντ Τραμπ
14