Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: 21 οι νεκροί στην Βουλγαρία, 23 στην Βοσνία

Κορονοϊός - Βουλγαρία: Εντοπίστηκαν τα πρώτα δώδεκα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Συνεχίζει την επέλασή του στα Βαλκάνια ο κορονοϊός, με νέους νεκρούς να προστίθενται καθημερινά στην μακρά λίστα.

Συγκεκριμένα, σε 23 ανήλθε ο αριθμός των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, ενώ 654 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στο μεταξύ, σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, τα οποία στοχεύουν στη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, με την Μπάνια Λούκα να είναι η πόλη με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα (172).

21 οι νεκροί στην Βουλγαρία

Την ίδια ώρα ένας ηλικιωμένος άνδρας είναι το εικοστό πρώτο θύμα του κορονοϊού στη Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του ιού, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Βουλγαρία ανήλθαν σε 541. Σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα, μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR). Ο μικρότερος, ηλικιακά, ασθενής είναι ενός έτους και ο μεγαλύτερος 86. Η μέση ηλικία των ασθενών είναι 46,5 έτη. Το 5,5% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι γιατροί και νοσηλευτές.

Σλοβενία: Παράταση των μέτρων έως και 4 εβδομάδες ακόμα

Επίσης η κυβέρνηση της Σλοβενίας αποφάσισε την παράταση των αυστηρών μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, για διάστημα τουλάχιστον δύο έως τεσσάρων εβδομάδων.

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών εφαρμόζονται εδώ και τρεις εβδομάδες και η κυβέρνηση θα εξετάσει τη σταδιακή άρση τους, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

click4more: Έτσι γράφτηκε το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ

«Είναι ήδη σαφές ότι πολλά από αυτά που θεωρούμε σήμερα ως αναστολή της δημόσιας ζωής μπορούν σταδιακά να επανέλθουν στο φυσιολογικό, ακόμη και πριν από τα τέλη Μαΐου και ίσως μερικά από αυτά πριν από τα τέλη Απριλίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απαραίτητο να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τη χαλάρωση ορισμένων μέτρων».

Στη Σλοβενία έχουν καταγραφεί 28 θάνατοι ασθενών με κορονοϊό. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 997, εκ των οποίων τα 175 αφορούν γιατρούς και νοσηλευτές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις