Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: 210 νέα κρούσματα στη Γερμανία!

Κορονοϊός: 210 νέα κρούσματα στη Γερμανία!

Σε 210 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κοροναϊού που καταγράφηκαν σήμερα στη Γερμανία, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 1.112 από 902 που ήταν χθες Κυριακή, σύμφωνα με το ίδιο.

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων, 484, εντοπίζεται στην δυτική περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας.

Έκτακτη σύσκεψη στην Βρετανία

Στη Βρετανία ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα προεδρεύσει σήμερα έκτακτης συνόδου που θα διεξαχθεί για να εξετάσει η κυβέρνηση αν θα υιοθετήσει αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού.

Η Βρετανία έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει 3 θανάτους και 278 κρούσματα του νέου κοροναϊού. Η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής της χώρας, η Tesco, περιόρισε την αγορά σε μεγάλη ποσότητα κάποιων προϊόντων, στα οποία περιλαμβάνονται τα αντισηπτικά τζελ και μαντηλάκια, τα μακαρόνια και το γάλα μακράς διαρκείας.

Click4More Μηδέν κρούσματα μετάδοσης κορονοϊού στην Κίνα! Τρίτος νεκρός στη Βρετανία, κρούσμα και στην Αλβανία

“Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού συνεχίζει να αυξάνεται στη Βρετανία και στον κόσμο”, δήλωσε ο Τζόνσον. “Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις για να προστατεύσουμε το κοινό βάσει των πιο πρόσφατων επιστημονικών συστάσεων”.

Η βρετανική επιστημονική ομάδα έκτακτης ανάγκης συμπέρανε την περασμένη εβδομάδα ότι ο ιός αυτός είναι πιθανό να εξαπλωθεί σημαντικά και η κυβέρνηση θα αποφασίσει σήμερα αν θα περάσει στην λεγόμενη “φάση καθυστέρησης” του νέου κοροναϊού που προβλέπει το σχέδιό της.

Άδειασαν τα ράφια

Καθώς τα ράφια ορισμένων σουπερμάρκετ της Βρετανίας άδειασαν από βασικά αγαθά όπως χαρτί υγείας, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδας που θα επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης γύρω από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν σχέδια να κλείσουν τα μουσεία, οι γκαλερί ή οι αίθουσες συναυλιών ή να δοθεί εντολή για την ματαίωση αθλητικών εκδηλώσεων ή για τη διεξαγωγή τους χωρίς κόσμο.

“Δεν βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο”, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC. “Δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχει κοινό σε τέτοιες εκδηλώσεις ή να ματαιωθούν σε αυτό το στάδιο, αλλά η κατάσταση τελεί πάντα υπό εξέταση”, πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι δεν χρειάζεται οι καταναλωτές να προβαίνουν στη μαζική αγορά τροφίμων.

“Είμαστε βέβαιοι ότι τα σουπερμάρκετ μας διαθέτουν τις απαραίτητες αλυσίδες ανεφοδιασμού για να παραμείνουν τα ράφια γεμάτα”, υπογράμμισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις