Κόσμος

Κορονοϊός: 29 νεκροί και 1.049 κρούσματα στην Ιταλία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός θερίζει στην Ιταλία καθώς μέχρι το βράδυ του Σαββάτου είχαμε 29 νεκρούς και 1.049 κρούσματα.

Όπως αναφέρουν οι αρχές στην Ιταλία οι ασθενείς που έχουν αποθεραπευθεί και οι εξετάσεις τους δείχνουν πως ο κορονοϊός είναι αρνητικός στον οργανισμό τους είναι συνολικά πενήντα.

Τα περισσότερα κρούσματα της ασθένειας COVID-19 καταγράφονται στη Λομβαρδία, με 552 ασθενείς, ενώ ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνα (πρωτεύουσα της είναι η Μπολόνια) με 213 ασθενείς και το Βένετο με 189.

Το 38% των ασθενών έχει εισαχθεί το νοσοκομείο. Το 10% βρίσκεται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το 52% των ασθενών έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι υγειονομικές αρχές.

Ο κορονοϊός έφτασε και στην Αρμενία

Η Αρμενία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού χθες Σάββατο, ένας πολίτης που επέστρεψε από το γειτονικό Ιράν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν στο Facebook.

Πρόκειται για έναν 29χρονο οποίος επέστρεψε στη χώρα του την Παρασκευή και επειδή δεν ένιωθε καλά επισκέφθηκε γιατρό.

“Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή”, πρόσθεσε ο Πασινιάν, επισημαίνοντας ότι οι αρχές σκοπεύουν να θέσουν σε καραντίνα όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Η Αρμενία έκλεισε τα σύνορά της με το Ιράν και ανέστειλε τις αεροπορικές συνδέσεις με τη γειτονική χώρα πριν μία εβδομάδα.

Το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας στη Μέση Ανατολή, με αρκετές γειτονικές του χώρες να ανακοινώνουν κρούσματα του covid-19 προερχόμενα από εκεί.

Η Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν τα πρώτα τους κρούσματα αυτή την εβδομάδα, τρία σε κάθε χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
21
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
WSJ: Το Πεντάγωνο ζητά επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για το κόστος του πολέμου με το Ιράν
Tο Πεντάγωνο εκτιμούσε ότι το κόστος του πολέμου εναντίον του Ιράν θα έφτανε περίπου 29 δισεκ. δολάρια, ένα ποσό το οποίο οι Δημοκρατικοί αμφισβητούσαν εκτιμώντας ότι είναι πολύ μικρότερο από το πραγματικό
Το αμερικανικό Πεντάγωνο