Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: 35 νεκροί το Σάββατο στην Κίνα! Συνολικά έχουν πεθάνει 2.870 άνθρωποι

Κορονοϊός: 35 νεκροί το Σάββατο στην Κίνα! Συνολικά έχουν πεθάνει 2.870 άνθρωποι
photo Reuters

Συνεχίζει να αφήνει πίσω του νεκρούς ο κορονοϊός στην Κίνα με την Επιτροπή Υγείας να ανακοινώνει πως κατέγραψε 35 νέους θανάτους και 573 κρούσματα.

Ο αριθμός των θανάτων είναι μειωμένος σε σχέση με αυτόν που καταγραφόταν την Παρασκευή (47). Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός ανήλθε σε 2.870.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν περισσότερα από ό,τι μία ημέρα νωρίτερα (427), κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας. Όλοι πλην ενός από τους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης. Στην επαρχία αυτή καταγράφηκαν επίσης 570 από τα 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Κορονοϊός: 376 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 376 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό, γεγονός που αύξησε το σύνολό τους σε 3.526, από τα οποία θανατηφόρα ήταν 17, στη χώρα που έχει χτυπηθεί πιο βαριά από την ασθένεια COVID-19 μετά την Κίνα.

Περί το 90% των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ντέγκου, πόλη στο κεντρικό τμήμα της Νότιας Κορέας που μετατράπηκε σε επίκεντρο της κρίσης στη χώρα, καθώς και στην επαρχία Βόρεια Τσονγκσάνγκ, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε τον πρώτο της θάνατο από τον νέο κοροναϊό. Πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα που έπασχε και από δάγκειο πυρετό πέθανε από τον covid-19, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασθενειών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα.

Μέχρι στιγμής στην Ταϊλάνδη έχουν καταγραφεί 42 κρούσματα του νέου κοροναϊού από τις 30 Ιανουαρίου. Από αυτούς τους ασθενείς οι 30 έχουν αναρρώσει και 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις