Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: 5 ακόμα θάνατοι στον Παναμά, έφτασαν τους 50 στο Μεξικό

Κορονοϊός: 5 ακόμα θάνατοι στον Παναμά, έφτασαν τους 50 στο Μεξικό

Ακάθεκτος συνεχίζει να σπέρνει τον θάνατο και στην Λατινική Αμερική ο κορονοϊός, με νέους νεκρούς να καταγράφονται σε Μεξικό και Παναμά.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας του Παναμά ανακοίνωσε ότι πέντε ασθενείς υπέκυψαν χθες Πέμπτη στον κορονοϊό με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της κεντρικής Αμερικής να ανέρχεται πλέον σε 37.

Οι υγειονομικές κατέγραψαν επίσης 158 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στον Παναμά να ανέρχεται πλέον σε 1.475.

Οι αρχές του Παναμά, όπως και αυτές του Περού, επέβαλαν αυστηρότερους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών τους από χθες για να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας, μοιράζοντας τις ημέρες της εβδομάδας κατά φύλο.

50 οι θάνατοι στο Μεξικό

Στο Μεξικό οι θάνατοι έφτασαν τους 50 με τον  υφυπουργό Υγείας να διαβεβαιώνει ότι δεν σχεδιάζεται το κλείσιμο των συνόρων της χώρας.

Το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι καταγράφηκαν άλλα 132 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 1.510.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο, διότι δεν έχουμε πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό κλεισίματος των συνόρων (…) για να ελεγχθεί η επιδημία», είπε ο Ούγο Λόπες-Γκατέλ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.

click4more: Αδιανόητο! Θάνατος παντού στις ΗΠΑ, 1.169 νεκροί από τον κορονοϊό σε μια μέρα

«Μολονότι η κοινή γνώμη μοιάζει να θεωρεί» ότι το κλείσιμο των συνόρων «μπορεί να βάλει τέλος στις επιδημίες, δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό ή ιστορικό τεκμήριο πως τέτοιου είδους μέτρα έχουν αποτέλεσμα», είπε ο Λόπες-Γκατέλ.

Μολαταύτα, ο υφυπουργός επανέλαβε την έκκλησή του στους Μεξικανούς που ζουν στις ΗΠΑ να αποφεύγουν τα ταξίδια στην πατρίδα τους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητα, για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις