Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: 774 νέα κρούσματα και 16 νεκροί στην Αίγυπτο

Κορονοϊός: 774 νέα κρούσματα και 16 νεκροί στην Αίγυπτο

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Αίγυπτο το τελευταίο 24ωρο καθώς καταγράφηκαν ακόμη 774 με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στα 15.003 κρούσματα.

Παράλληλα, με 16 άνθρωποι προστέθηκαν στα θύματα της νόσου Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, και πλέον σε 696 ανέρχονται συνολικά όσοι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 4.217 ασθενείς έχουν αναρρώσει πλήρως ενώ 4.798 άνθρωποι βρέθηκαν αρνητικοί στο τεστ για τη νόσο COVID-19.

Καραντίνα για ακόμη 3 εβδομάδες ζητούν οι γιατροί στην Αίγυπτο

Το Ιατρικό Συνδικάτο στην Αίγυπτο ζήτησε από την κυβέρνηση να παρατείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα για τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδες για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός. 

Παράλληλα οι γιατροί ζήτησαν από την κυβέρνηση στην Αίγυπτο να ορίσει ειδικά νοσοκομεία απομόνωσης για τους ενδεχόμενους ασθενείς κορονοϊού που προέρχονται από το ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Ιατρών Αιγύπτου, μόνον αυτήν την εβδομάδα, τέσσερις γιατροί, συμπεριλαμβανομένων δύο καθηγητών πανεπιστημίου, κατέληξαν τις τελευταίες 48 ώρες από τη νόσο COVID-19 στην Αίγυπτο, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφει ο αιγυπτιακός τύπος, πάνω από τριακόσιοι γιατροί έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις