Κορονοϊός: 852 κρούσματα σε ένα 24ωρο στην Αυστρία – Στο όριο του 1 ο αριθμός αναπαραγωγής

Σημαντική αύξηση, κατά 852, παρουσιάζει ο αριθμός νέων μολύνσεων με κορονοϊό στην Αυστρία (πληθυσμός 8,9 εκατομμύρια κάτοικοι) μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τα ενεργά κρούσματα να ανέρχονται σήμερα σε 8.578 και το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα να είναι 47.635.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, 494 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, και από αυτούς οι 97 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 786 και έχουν διενεργηθεί 1.673.868 διαγνωστικά τεστ.

Στη Βιέννη σημειώθηκε από χθες μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη αύξηση, 476 νέες περιπτώσεις, ενώ αρκετή αύξηση σε νέα κρούσματα καταγράφηκε σε κάποια από τα άλλα οκτώ αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, 177 στην Κάτω Αυστρία και 117 στην Άνω Αυστρία, με τις λιγότερες νέες μολύνσεις να εμφανίζονται στο Μπούργκενλαντ με μόνον επτά περιπτώσεις.

Όπως αναφέρεται, τόσο από την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων όσο και από το Πολυτεχνείο του Γκρατς, ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής για την Αυστρία είναι κάτω από 1,0 για πρώτη φορά από τις 10 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να μόλυνε πρόσφατα κατά μέσο όρο 0,99 άλλα άτομα, ωστόσο εκτιμάται ταυτόχρονα πως “ο αριθμός των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται κάθε μέρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυξημένο επίπεδο”.

click4more Πληθαίνουν οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για Αυστρία και Βιέννη

Για τον αριθμό αναπαραγωγής στην Αυστρία εξετάστηκε η περίοδος από 17 έως 29 Σεπτεμβρίου και ο εκτιμώμενος ημερήσιος ρυθμός αύξησης των νέων λοιμώξεων ήταν μείον 0,6% για τις 29 Σεπτεμβρίου, και όπως τονίζεται από τους ειδικούς σε ορισμένα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια, ο αριθμός των νεοδιαγνωσθέντων περιπτώσεων ήταν πολύ χαμηλός, και γι ‘αυτό οι διακυμάνσεις στον αριθμό των αναπαραγωγών πρέπει να ερμηνεύονται με μεγάλη προσοχή.

Στα κρατίδια Μπούργκενλαντ, Καρινθία και Σάλτσμπουργκ, ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής είναι πάνω από 1,0, ωστόσο, υπάρχει μια τάση να μειώνεται προς την κατεύθυνση του 1,0, ενώ, στην Κάτω Αυστρία, την ‘Ανω Αυστρία, τη Στυρία και τη Βιέννη, ο αριθμός είναι περίπου 1,0 και στο Τιρόλο και το Φόραρλμπεργκ αρκετά πιο κάτω, αναφέρθηκε κατά τη σχετική ενημέρωση.

Ένας αριθμός αναπαραγωγής 1,0 σημαίνει ότι ενεργοποιείται μια άλλη νέα λοίμωξη ανά περίπτωση, και αυτό οδηγεί θεωρητικά σε έναν σταθερό αριθμό νέων λοιμώξεων κάθε μέρα, δηλαδή μια ενδημική εξάπλωση του ιού.

Η Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων επισημαίνει, ωστόσο, ότι ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγών δεν λέει τίποτα για τον ημερήσιο αριθμό περιπτώσεων, οι οποίες είχαν πρόσφατα σταθεροποιηθεί σε “αυξημένο επίπεδο” με 600 έως 800 νέες μολύνσεις την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Κορονοϊός: Το ιικό φορτίο των τεστ αποτελεί χρήσιμο δείκτη για την πορεία της πανδημίας στον πληθυσμό

Κορονοϊός: Το ιικό φορτίο των τεστ αποτελεί χρήσιμο δείκτη για την πορεία της πανδημίας στον πληθυσμό

Η μελέτη των ιικών φορτίων, όπως αυτά φαίνονται στα μοριακά τεστ για τον κορονοϊό SARS-CoV-2, μπορούν να αξιοποιηθούν ως χρήσιμος δείκτης για το πώς εξελίσσεται ... Διαβάστε περισσότερα
Έρευνα πανεπιστημίου Κέμπριτζ: Απογοητευμένοι οι νέοι από τη δημοκρατία

Έρευνα πανεπιστημίου Κέμπριτζ: Απογοητευμένοι οι νέοι από τη δημοκρατία

Οι νέοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη δημοκρατία και πιο απογοητευμένοι σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο των περασμένο αιώνα, κυρίως στην Ευρώπη, τη Βόρεια ... Διαβάστε περισσότερα
Μετά από 60 χρόνια η χριστουγεννιάτικη επιτυχία του Chuck Berry «Run Rudolph Run» απέκτησε βιντεοκλίπ

Μετά από 60 χρόνια η χριστουγεννιάτικη επιτυχία του Chuck Berry «Run Rudolph Run» απέκτησε βιντεοκλίπ

Εξήντα ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η χριστουγεννιάτικη επιτυχία του Chuck Berry «Run Rudolph Run» αποκτά επίσημο βιντεοκλίπ, προϊόν συνεργασίας της Universal Music Enterprises ... Διαβάστε περισσότερα
Κατάρ: Θύματα εκμετάλλευσης και κακοποιήσεων οι οικιακές βοηθοί στη χώρα

Κατάρ: Θύματα εκμετάλλευσης και κακοποιήσεων οι οικιακές βοηθοί στη χώρα

Οι οικιακές βοηθοί στο Κατάρ πέφτουν τακτικά θύματα κακομεταχείρισης, περιλαμβανομένων σωματικών κακοποιήσεων και ταπεινωτικών συνθηκών εργασίας, κατήγγειλε σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα η Διεθνής ... Διαβάστε περισσότερα
Η μνηστή του Τζαμάλ Κασόγκι μήνυσε σε αμερικανικό δικαστήριο τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

Η μνηστή του Τζαμάλ Κασόγκι μήνυσε σε αμερικανικό δικαστήριο τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

Η μνηστή του δολοφονηθέντα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, η Χατιτζέ Τσενγκίζ, και μια οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είχε ιδρύσει ο ίδιος κατέθεσαν σήμερα μήνυση σε ... Διαβάστε περισσότερα