Κόσμος

Κορονοϊός – CDC: Το 78% των παραλλαγών είναι Όμικρον ΒΑ.5

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 77,9% των κυκλοφορούντων παραλλαγών του κορονοϊού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 16 Ιουλίου, ανακοίνωσαν σήμερα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC.

Η BA.5, που έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα καλή στην αποφυγή της ανοσολογικής προστασίας που παρέχεται είτε με εμβολιασμό είτε με πρωτύτερη μόλυνση, έχει οδηγήσει σε ένα ξέσπασμα νέων λοιμώξεων παγκοσμίως.

Η υποπαραλλαγή BA.4 της Όμικρον εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει το 12,8% των κυκλοφορούντων παραλλαγών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή υγείας έχει ζητήσει από τους κατασκευαστές εμβολίων να στοχεύσουν αυτές τις παραλλαγές για μια πιθανή αναμνηστική δόση το φθινόπωρο.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ προτρέπουν επίσης τα άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω να λάβουν αναμνηστική δόση εμβολίου, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα τους εμποδίσει να λάβουν έναν άλλο «δισθενή» ενισχυτή σχεδιασμένο να αποκρούει την Όμικρον πιο συγκεκριμένα αργότερα φέτος.

Η πόλη της Σαγκάης εντόπισε επίσης ένα κρούσμα της Covid-19 που αφορούσε τη BA.5, δήλωσε ένας αξιωματούχος σε ενημέρωση την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό για την εξάπλωση της παραλλαγής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Επανέλαβε την αντίθεσή του στο τελευταίο σχέδιο ειρήνευσης του προέδρου Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς υπουργούς του, που έχουν εκνευριστεί από τις παραχωρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας
FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a session at the Knesset, Israel's parliament, before it dissolves ahead of the 2026 Israeli elections, in Jerusalem, July 16, 2026. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo