Κόσμος

Κορονοϊός: Lockdown και πάλι στη Μαλαισία λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα νέους σημαντικούς περιορισμούς έπειτα από αναζωπύρωση των μολύνσεων από τον κορονοϊό.

Η Μαλαισία είχε επιβάλει πολύ αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα τον Μάρτιο μετά τον εντοπισμό των πρώτων εστιών όμως στη συνέχεια η χώρα επανέλαβε σχεδόν πλήρως τις δραστηριότητές της.

Μετά τον εντοπισμό εκατοντάδων θετικών διαγνώσεων κάθε ημέρα τις τελευταίες εβδομάδες, «το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας συμφώνησε να επιβάλει περιορισμούς προκειμένου να πέσει η καμπύλη μόλυνσης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ισμαήλ Σάμπρι Γιάακομπ.

Οι περιορισμοί θα εφαρμοστούν από μεθαύριο, Τετάρτη, στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, στο γειτονικό κρατίδιο Σελανγκόρ, και στη διοικητική πρωτεύουσα Πουτρατζάγια, καθώς και στο σύνολο του κρατιδίου Σάμπαχ στο νησί Βόρνεο.

Τα σχολεία και οι χώροι λατρείας θα είναι κλειστοί και οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο εάν υπάρχει λόγος, όπως για ψώνια.

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων θα μπορούν ωστόσο να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, γιατί η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει μια οικονομία που δυσκολεύεται ήδη να συνέλθει από το πρώτο lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα.

Ο αριθμός των θετικών διαγνώσεων σημείωσε απότομη αύξηση στο κρατίδιο Σάμπαχ μετά τις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα και παρατηρητές κατηγόρησαν τους πολιτικούς που πραγματοποίησαν προεκλογική εσκτρατεία ότι ευθύνονται για το νέο ξέσπασμα του ιού στη χώρα.

Η Μαλαισία έχει καταγράψει περίπου 16.000 κρούσματα κορονοϊού και περισσότερους από 150 θανάτους, μακράν των ρεκόρ που κατέχουν στην περιοχή οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Mirror: Οι φωτιές στην Αιγιάλεια έκαναν στάχτη το όνειρο οικογένειας από τη Βρετανία για μια νέα ζωή στην Πελοπόννησο – «Δεν χάσαμε μόνο ένα σπίτι»
Το δημοσίευμα περιγράφει πώς το σπίτι που έχτισαν με κόπο καταστράφηκε ολοσχερώς λίγες ημέρες πριν από τη μόνιμη εγκατάστασή τους στην Ελλάδα
Βρετανοί, φωτιά Πελοπόννησος 6
Ανακατατάξεις στο τμήμα AI της Google: Ο Ντέμης Χασάμπις αναβαθμίζεται σε πρόεδρο της DeepMind και επικεφαλής επιστήμονα της Alphabet
Ο Τζεφ Ντιν και ο Σαντζάι Γκεμαβάτ αποχωρούν για να ιδρύσουν τη Discovery Loop, ενώ ο Κοράι Καβουκτσούογλου αναλαμβάνει διευρυμένες αρμοδιότητες στη μονάδα τεχνητής νοημοσύνης
Ντέμης Χασάμπης
Ιράν και Ομάν συμφώνησαν νέα ναυτιλιακή οδό στα Στενά του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι έχουν καθοριστεί οι γεωγραφικές συντεταγμένες της διαδρομής, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η συμφωνία δεν αρκεί από μόνη της για να εγγυηθεί την ασφάλεια της στρατηγικής θαλάσσιας οδού
REUTERS
Επίθεση στο Λονδίνο: Ελικόπτερο στην επιχείρηση για τους τέσσερις τραυματίες – Ψαλίδι φέρεται να χρησιμοποίησε η 47χρονη
Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο Κόβεντ Γκάρντεν, με τις βρετανικές Αρχές να αποκλείουν προς το παρόν το τρομοκρατικό κίνητρο και να τη συνδέουν με λόγους ψυχικής υγείας
Επίθεση με ψαλίδι στο Λονδίνο