Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αεροδιακομιδή ασθενών για αποσυμφόρηση του νοσοκομείου στη Μιλούζ

Κορονοϊός: Αεροδιακομιδή ασθενών για αποσυμφόρηση του νοσοκομείου στη Μιλούζ

Γεμάτα από ασθενείς με κορονοϊό είναι αρκετά νοσοκομεία στη Γαλλία και γίνονται προσπάθειες για την αποσυμφόρησή τους.

Συγκεκριμένα, νέα αεροδιακομιδή ασθενών οργανώθηκε από την γαλλική πολεμική αεροπορία, που μετέφερε νοσούντες από τη Μιλούζ, στα ανατολικά, τούτη τη φορά προς τη Βρετάνη στα δυτικά, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

«Ένα Α330-Φοίνιξ απογειώθηκε με στόχο να ανακουφίσει το νοσοκομείο της Μιλούζ, μεταφέροντας ασθενείς προς νοσοκομεία της Βρέστης και του Κιμπέρ. Ευχαριστούμε τους νοσηλευτές, τις υπηρεσίες υγείας και την αεροπορία για τη συστράτευσή τους», ανακοίνωσε μέσω Twitter η Παρλί σήμερα το πρωί.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε περί τις 15.00, ώρα Ελλάδος, στη Βρέστη, όπου έξι ασθενοφόρα το ανέμεναν στην πίστα για να παραλάβουν τους ασθενείς. Τρεις φάλαγγες, ανά δύο ασθενοφόρα με αστυνομική συνοδεία, τους μετέφεραν προς τη Βρέστη και το Κιμπέρ. Εάν πραγματικό κινητό νοσοκομείο, το αεροσκάφος που διαθέτει ιατρικό εξοπλισμό στην άτρακτό του, χρησιμοποιείται για τη μεταφορά στη Γαλλία πληγωμένων στρατιωτών σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό κι είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται σε εθνικό έδαφος.

Είναι η τρίτη φορά σε μία εβδομάδα που ο στρατός πραγματοποιεί μία αεροδιακομιδή ασθενών στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘Μορφέας’, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο της Μιλούζ, του οποίου οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν υπερκορεσθεί.

Παράλληλα, σήμερα, ένα στρατιωτικό νοσοκομείο εκστρατείας, με 30 κλίνες, που στήθηκε τις τελευταίες μέρες στη Μιλούζ, αρχίζει να αναλαμβάνει ένα τμήμα από τα περιστατικά για να ανακουφίσει το γειτονικό νοσοκομείο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις