Κόσμος

Κορονοϊός – Αφρική: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων – 36.000 σε 24 ώρες

Ο κορονοϊός σαρώνει την Αφρική. Κατέγραψε 36.000 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ για τη μαύρη» ήπειρο από την αρχή της πανδημίας.

Μάλιστα, καθημερινά τις τελευταίες επτά ημέρες στην Αφρική καταγράφονται περισσότερα από 36.000 κρούσματα, σύμφωνα με καταμέτρηση που έκανε μέχρι χθες, Κυριακή (04.07.2021), το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βασισμένη σε επίσημους απολογισμούς.

Με 36.141 κρούσματα να καταγράφονται κατά μέσο όρο κάθε μέρα την εβδομάδα από τις 28 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, η επιδημική έξαρση που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στην Αφρική ξεπέρασε τις 32.609 μολύνσεις ημερησίως που είχαν καταγραφεί από τις 5 έως τις 11 Ιανουαρίου, κατά την προηγούμενη κορύφωση της πανδημίας.

Αφού έπεσε κάτω από τα 8.000 κρούσματα την ημέρα στα μέσα Μαΐου, ο αριθμός των νέων μολύνσεων δεν σταματά να αυξάνει στην αφρικανική ήπειρο εδώ και έξι εβδομάδες. Αυξήθηκε κατά 23% μεταξύ της 28ης Ιουνίου και της 4ης Ιουλίου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Κορονοϊός – Αφρική: Οι χώρες στο «κόκκινο»

Ανάμεσα στις χώρες που έχουν καταγράψει περισσότερες από 1.000 μολύνσεις την ημέρα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις έχουν παρατηρηθεί στη Ζιμπάμπουε (1.150 κρούσματα την ημέρα, +72% σε μία εβδομάδα), στην Τυνησία (5.230 κρούσματα την ημέρα, +52%) και στη Νότια Αφρική, όπου συγκεντρώνονται πάνω από τα μισά από τα νέα κρούσματα που καταγράφονται στην ήπειρο (19.140 κρούσματα την ημέρα, +27%).

Χώρα με τη μεγαλύτερη επιδημιολογική επίπτωση (αριθμός κρουσμάτων σε 7 ημέρες για 100.000 κατοίκους) στον κόσμο, οι Σεϋχέλλες (επίπτωση 754) έχουν καταγράψει τις 7 τελευταίες ημέρες μείωση της επιδημίας (-25%), αντίθετα από τη Ναμίμπια (433,+10%) και την Τυνησία (310, +52%).

Η Αφρική καταγράφει επίσης ισχυρή άνοδο του αριθμού των θανάτων που οφείλονται στην Covid-19: 748 θάνατοι την ημέρα καταγράφηκαν κατά μέσο όρο τις 7 τελευταίες ημέρες, σημειώνοντας αύξηση κατά 43% μέσα σε μία εβδομάδα. Όμως ο αριθμός είναι χαμηλότερος από εκείνον της εβδομάδας με τους περισσότερους νεκρούς στην ήπειρο – ήταν η εβδομάδα από τις 18 ως τις 24 Ιανουαρίου, όταν καταγράφονταν κατά μέσο όρο στην Αφρική 906 θάνατοι την ημέρα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη Γερμανία το κύμα καύσωνα που ταλαιπωρεί την Ευρώπη – Θερμοκρασίες ρεκόρ σε Γαλλία και Ισπανία
Στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας τα σχολεία έκλεισαν χθες νωρίτερα, ενώ στη Γερμανία υπάρχει η επιλογή του “hitzefrei”, της σχολικής αργίας λόγω της υπερβολικής ζέστης που θεσπίστηκε τον 19ο αιώνα
Στα ποτάμια στο Κόσοβο
Ιράν: Επιμένει ο Αραγτσί για την πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντό – «Ο αμερικανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρή ζημιά»
Άγνωστη παραμένει η ζημιά που υπέστησαν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις - «Προχωράμε σε αξιολόγηση και η σχετική έκθεση θα υποβληθεί στην κυβέρνηση»
Αμπάς Αραγτσί
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ «παγώνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία: Ανησυχία για τα αμερικανικά αποθέματα
Ειδικός προβλέπει πως το «πάγωμα» της αμερικανικής βοήθειας θα βλάψει σοβαρά την άμυνα της Ουκρανίας, θα οδηγήσει στον θάνατο μεγαλύτερου αριθμού ουκρανών στρατιωτών και πολιτών αλλά και στην απώλεια περισσότερων εδαφών
Βομβαρδισμένο κτίριο