Κόσμος

Κορονοϊός: Ακόμη 630 νεκροί στην Ιταλία και σχεδόν 23.000 κρούσματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να θερίζει στην Ιταλία καθώς σήμερα 630 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ενώ ανιχνεύτηκαν 22.930 νέα κρούσματα.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 148. 945 διαγνωστικά τεστ ενώ χθες τα κρούσματα στην Ιταλία ήταν 28.337 και 562 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Υπενθυμίζεται όμως ότι κάθε Σαββατοκύριακο ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται, λόγω του πιο περιορισμένου αριθμού τεστ. Σήμερα σε κάθε 100 τεστ, το 15,3% βγήκε θετικό, ενώ χθες ήταν το 15%.

Χθες, οι θετικοί στον ιό, σε όλη την Ιταλία ήταν 805.947, ενώ σήμερα μειώθηκαν (είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει, από την αρχή του «δεύτερου κύματος») στις 796.849.

Έντεκα μήνες μετά την αρχή της πανδημίας, όμως, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα ξεπέρασαν σήμερα τις 50.000: σύμφωνα με τις αρχές είναι 50.453.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα, στην πρώτη θέση παραμένει η Λομβαρδία, με 5.289 περιστατικά, ενώ ακολουθούν το Βένετο, με 2.540, και η Εμίλια Ρομάνια, με 2.347.

Συνολικά, στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 3.810 ασθενείς (9 περισσότεροι από χθες), ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους έχουν εισαχθεί 34.697 (418 περισσότεροι από τη χθεσινή ημέρα).

Στο μεταξύ, οι Ιταλοί καρδιολόγοι, ογκολόγοι και αιματολόγοι σημαίνουν συναγερμό. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης του κορονοϊού, λιγοστεύουν όλο και περισσότερο οι κλίνες των μονάδων εντατικής θεραπείας για τους ασθενείς με καρδιολογικές παθήσεις. «Υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος — υπογραμμίζουν — τις επόμενες εβδομάδες οι θάνατοι από έμφραγμα μπορεί να ξεπεράσουν εκείνους από την Covid 19».

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, τέλος, παρά την αντίθετη άποψη των εμπορικών ενώσεων, θεωρεί ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθούν συνωστισμοί στα χειμερινά θέρετρα και προσανατολίζεται να μην επιτρέψει την επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων με πίστες σκι, τουλάχιστοN σε ό,τι αφορά το άμεσο μέλλον.

Η τοπική αυτοδιοίκηση της βόρειας περιφέρειας Τρεντίνο και ‘Ανω Αδίγη, τέλος, πρότεινε μια «μέση λύση» με δυνατότητα χρήσης των χιονοδρομικών κέντρων μόνο από τους κατοίκους των γύρω περιοχών, ώστε να αξιολογηθούν τυχόν προβλήματα και κίνδυνοι μετάδοσης του ιού. Τις επόμενες ώρες θα εξακριβωθεί αν η πρόταση αυτή μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση, με τυχόν συμφωνία συμβιβασμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε εγρήγορση
Σαουδική Αραβία 90
Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά» λέει ο γιος του
Ο Μαδούρο Γκέρα αποκάλυψε επίσης ότι η Φλόρες υπέστη αναπνευστικό επεισόδιο αφού οι αρχές της φυλακής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να ελέγξουν έναν καβγά μεταξύ δύο κρατουμένων
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη
Politico: Ο Σάντσεθ στοχεύει στην επανεκλογή του με φόντο τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα και των υποθέσεων διαφθοράς με συγγενείς και συνεργάτες του, ο Πέδρο Σάντσεθ, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια περί στέγασης για να επανεκλεγεί
Πέδρο Σάντσεθ