Κόσμος

Κορονοϊος: Αν έχεις αυτά τα δύο συμπτώματα είναι πιο πιθανό να χρειαστείς νοσηλεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αν και φυσικά δεν υπάρχουν “καλά” και “κακά” συμπτώματα της νόσου COVID-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2, μερικά είναι σίγουρα χειρότερα από άλλα.

Όσο η επιστήμη μαθαίνει περισσότερο για την COVID-19 και τον μυστηριώδη νέο κορονοϊό, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι ορισμένα συμπτώματα προκαλούν περισσότερα προβλήματα στην πορεία της ασθένειας κάποιου.

Μία πρόσφατη μελέτη, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό, αλλά αναρτήθηκε ως προδημοσίευση στην πλατφόρμα medrxiv, έδειξε ότι δύο σοβαρά συμπτώματα της COVID-19 μπορεί να υποδηλώνουν υψηλότερες πιθανότητες νοσηλείας μεταξύ εκείνων με μακροχρόνιες επιπτώσεις της νόσου.

Με μια πρώτη ματιά, μπορεί να μην φαίνονται χειρότερα από άλλα συμπτώματα, αλλά στατιστικά εκείνοι που τα εκδηλώνουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Αυτά τα συμπτώματα είναι ο συνεχής πυρετός και η απώλεια όρεξης.

Η ερευνητική ομάδα πίσω από τη μελέτη συνέλεξε δεδομένα από περισσότερους από 4.100 ασθενείς με COVID-19 και διαπίστωσε ότι περίπου το 13% εξ αυτών την λεγόμενη “μακρά COVID-19”, δηλαδή παρατεταμένα συμπτώματα που διήρκεσαν τουλάχιστον 28 ημέρες. Επιπλέον 1 στους 20 ασθενείς ήταν άρρωστος για πάνω από δύο μήνες και 1 στους 50 ήταν άρρωστος για πάνω από τέσσερις μήνες.

Μεταξύ αυτών των παρατεταμένων περιπτώσεων, οι ασθενείς που παρουσίασαν πέντε ή περισσότερα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποτελέσουν ασθενείς με “μακρά COVID-19”.

Αλλά ακόμη και μεταξύ των ασθενών με “μακρά COVID-19”, δύο συμπτώματα ξεχώρισαν ως πρώτοι προγνωστικοί παράγοντες επιπλοκών, οι οποίες τελικά οδήγησαν αυτούς τους ασθενείς στο νοσοκομείο με στατιστικά πολύ αυξημένη συχνότητα.

“Σε άτομα με παρατεταμένα συμπτώματα κορονοϊού, ο διαρκής πυρετός και η μείωση της όρεξης αποδείχτηκαν ισχυροί προγνωστικοί παράγοντες για μια επόμενη επίσκεψη στο νοσοκομείο”, αναφέρουν οι ερευνητές. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ των ατόμων που υπέφεραν περισσότερο από τον κορονοϊό, εκείνα με αυτά τα δύο σοβαρά συμπτώματα COVID ήταν μεταξύ των πιο βαριών περιστατικών.

Αν και οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους πρέπει να ΜΗΝ γενικευθούν και υπογράμμισαν τους περιορισμούς της (ιδίως ότι τα άτομα της μελέτης ήταν κυρίως γυναίκες, κάτω των 70 ετών και τα στοιχεία βασίστηκαν σε αυτοαναφορές των ίδιων των συμμετεχόντων), εντούτοις θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να εντοπίζουν νωρίτερα τα πιο σοβαρά περιστατικά COVID-19.

Μετάφραση: www.iatropedia.gr / Πηγή: https://bestlifeonline.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντέινα Γουάιτ από το «οκτάγωνο» στην «πρώτη εμφάνισή» του ως εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου - Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε ένα βίντεο τύπου «The Simpsons», στο οποίο ο Ντέινα Γουάιτ είναι εκπρόσωπος Τύπου, στο οποίο αποτυπώνεται το τι ενδέχεται να συμβεί σε μία συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο
Ντέινα Γουάιτ
Ισραήλ: Ο πρόεδρος Χέρτζογκ έδωσε εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης – «Ευπρόσδεκτο το κόμμα Νετανιάχου να συμμετάσχει σε συνασπισμό»
«Στέκομαι με σαφή συνειδητοποίηση της βαριάς ευθύνης και του βάρους πάνω στους ώμους μου» δήλωσε ο πρώην αρχηγός του στρατού
Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ στέκεται δίπλα στον Γκάντι Άιζενκοτ, ηγέτη του κόμματος «Γιασάρ», καθώς του παραδίδει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης
Ουκρανία: Στο «σκοτάδι» 600.000 κάτοικοι μετά από ρωσική επίθεση – Γεννήτριες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιεί ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια
Ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία που τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας , έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί γεννήτριες έκτακτης ανάγκης για την ψύξη πυρηνικού καυσίμου
Ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια
Ισραήλ: Το αραβικό κόμμα Ράαμ θα στηρίξει κυβέρνηση υπό τον Γκάντι Άιζενκοτ – Ο στρατιωτικός που ετοιμάζεται να «εκθρονίσει» τον Νετανιάχου
Η απώλεια του γιου του στη Γάζα ενίσχυσε την απόφασή του να παραμείνει ενεργός στην πολιτική - Εφόσον καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός ισραηλινής καταγωγής Μιζραχί
Ο Γκάντι Άιζενκοτ
Μακελειό στην Πολωνία: Η στιγμή που τραυματισμένος αστυνομικός ακινητοποιεί τον δράστη της επίθεσης με τους 6 νεκρούς
Από την ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 16 έχουν τραυματιστεί - Νωρίτερα είχε σκοτώσει στον ύπνο τους τους γονείς και την αδερφή του - Οι ερευνητές, που εκτιμούν ότι ο 25χρονος έδρασε μόνος του -
Η στιγμή που αστυνομικός αφοπλίζει τον δράστη της ένοπλης επίθεσης στην Κρακοβία 16