Κόσμος

Κορονοϊός: Ανέβηκαν στους 61 οι νεκροί στη Γαλλία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στους 61 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη Γαλλία από τον νέο κορονοϊό, με τον προηγούμενο απολογισμό να κάνει λόγο για 48 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για την χειρότερη κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα εδώ και έναν αιώνα.

Όπως επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, θα αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό οι δυνατότητες των γαλλικών νοσοκομείων προκειμένου να διαχειριστούν την επιδημία του κορονοϊού.

Επιπλέον, ο Μακρόν προέτρεψε τους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών και εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να παραμείνουν στα σπίτια τους για όσο χρειαστεί.

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών, που προβλέπεται για αυτήν την Κυριακή, θα διεξαχθεί κανονικά, σημείωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, ενώ όσον αφορά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από τους παιδικούς σταθμούς έως τα πανεπιστήμια, γνωστοποίησε ότι θα παραμείνουν κλειστά από την προσεχή Δευτέρα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε, επίσης, ότι θα ζητήσει από τις επιχειρήσεις να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα συνεχίσουν να λειτουργούν, σύμφωνα με τον ίδιο, την ώρα που, όπως ανακοίνωσε, το κράτος θα αναλάβει τη μισθοδοσία εκείνων που θα πρέπει να εργαστούν από το σπίτι.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις των Γάλλων για τον μήνα Μάρτιο αναβάλλονται.

Η Ευρώπη πρέπει να ενεργήσει “με σθένος και σύντομα” για την οικονομική “ανάκαμψη”, υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν, που έκρινε ως ανεπαρκή τα μέτρα που έλαβε η ΕΚΤ.

Όσον αφορά τα σύνορα, ο Γάλλος ηγέτης είπε ότι εφόσον χρειαστεί θα κλείσουμε τα σύνορα, όμως σε συντονισμό με την ΕΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη