Κόσμος

Κόρονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά στη Γερμανία

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανησυχεί για την αυξανόμενη εξάπλωση του κορονοϊού σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Το RKI συνιστά την εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας από την Covid-19 εκτός των σχολικών κτιρίων ώστε να αποτραπεί τυχόν μετάδοση στις εγκαταστάσεις όπου φοιτούν οι μαθητές.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 αυξάνεται πάλι σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά ιδιαίτερα έντονα σε παιδιά και εφήβους. Από την τελευταία αυτή ηλικιακή ομάδα προέρχονται όλο και περισσότερο μεταδόσεις του ιού. Στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών συνεχίζεται η τάση για μείωση των κρουσμάτων, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες», αναφέρει το σημερινό ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

«Στην πλειονότητα των κρουσμάτων, ο τόπος της λοίμωξης δεν είναι γνωστός. Τα κρούσματα εμφανίζονται σήμερα ιδιαίτερα στα νοικοκυριά, αλλά όλο και περισσότερο σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και στο επαγγελματικό περιβάλλον. Αντίθετα, ο αριθμός των κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας έχει μειωθεί», συνεχίζει η έκθεση του RKI.

«Για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε τη συνεχή λειτουργία των παιδικών σταθμών και των σχολείων, απαιτείται η εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας για την πρόληψη των λοιμώξεων. Η είσοδος του SARS-CoV-2 στις εγκαταστάσεις τους πρέπει να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο», τονίζεται.

«Το RKI συνιστά στις οικογένειες και τους εργαζόμενους να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης εκτός του παιδικού σταθμού ή του σχολείου τηρώντας τους κανόνες για τις αποστάσεις και την υγιεινή. Ζητεί επίσης από τους πολίτες εάν έχουν συμπτώματα ασθένειας να μείνουν στο σπίτι για πέντε έως επτά ημέρες. Εάν υπάρξουν συμπτώματα σε μία ή περισσότερες ομάδες παιδιών, πρέπει να εξεταστεί το έγκαιρο κλείσιμο των σχολείων όπου φοιτούν».

Τέλος, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, «σε ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια καταγράφεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μετά από μια “φάση ηρεμίας”. Επίσης αυξάνεται και πάλι το ποσοστό των θετικών διαγνωστικών τεστ, το οποίο τώρα υπερβαίνει το 9%».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Επιμένει ο Αραγτσί για την πυρηνική εγκατάσταση στο Φορντό – «Ο αμερικανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρή ζημιά»
Άγνωστη παραμένει η ζημιά που υπέστησαν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις - «Προχωράμε σε αξιολόγηση και η σχετική έκθεση θα υποβληθεί στην κυβέρνηση»
Αμπάς Αραγτσί
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει πως οι ΗΠΑ «παγώνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία: Ανησυχία για τα αμερικανικά αποθέματα
Ειδικός προβλέπει πως το «πάγωμα» της αμερικανικής βοήθειας θα βλάψει σοβαρά την άμυνα της Ουκρανίας, θα οδηγήσει στον θάνατο μεγαλύτερου αριθμού ουκρανών στρατιωτών και πολιτών αλλά και στην απώλεια περισσότερων εδαφών
Βομβαρδισμένο κτίριο
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου