Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ανησυχία στη Νέα Υόρκη! Αυξάνεται το ποσοστό θετικότητας

κορονοϊός Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη και οι Πολιτείες των βορειοανατολικών ΗΠΑ, που διατήρησαν για αρκετό διάστημα την πανδημία του κορονοϊού υπό έλεγχο, αφού χτυπήθηκαν σκληρά την άνοιξη, παρατηρούν τώρα μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που εντείνει τους φόβους για επιστροφή των περιοριστικών μέτρων.

Οι Πολιτείες αυτές βρίσκονται ακόμη μακριά από μια ανεξέλεγκτη έκρηξη των κρουσμάτων, όπως αυτή που παρατηρείται σε ορισμένες Μεσοδυτικές Πολιτείες ή σε χώρες της Ευρώπης. Όμως οι αριθμοί αυξάνονται και οι αρμόδιοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο.

Συναγερμός στην Νέα Υόρκη!

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι έχει διπλασιαστεί το ποσοστό θετικότητας των τεστ στη μεγαλύτερη μητρόπολη της Αμερικής. Η πόλη κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νεκρών (πάνω από 23.000) τους προηγούμενους μήνες. Σε ολόκληρη την Πολιτεία οι νεκροί ξεπέρασαν τους 33.000.

Έπειτα από μια μακρά περίοδο κατά την οποία το ποσοστό θετικότητας είχε σταθεροποιηθεί γύρω στο 1%, ο δήμαρχος έκρινε «πολύ ανησυχητικό» ότι χθες έφτασε στο 2,7% – κατά μέσο όρο ήταν κοντά στο 2% την προηγούμενη εβδομάδα.

Click4more: Κορονοϊός – Politico: Έκκληση της Μέρκελ στους Ευρωπαίους ηγέτες για άμεσα lockdown

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εγκατασταθεί ένα δεύτερο κύμα που θα μας ανάγκαζε να επιβάλουμε δραστικούς περιορισμούς», παρόμοιους με της Ευρώπης, υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Πρέπει πραγματικά να αποφεύγουμε τα ταξίδια» επειδή σχεδόν σε όλες τις άλλες περιοχές η κατάσταση «είναι χειρότερη», είπε, προτρέποντας τους Νεοϋορκέζους να μην οργανώσουν μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις για το Χάλογουιν, το Σάββατο, ή για τη γιορτή των Ευχαριστιών, στα τέλη Νοεμβρίου.

Η Νέα Υόρκη περιβάλλεται από Πολιτείες όπου τα κρούσματα του νέου κορονοϊού παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερη αυξητική τάση. Το Νιου Τζέρσεϊ καταγράφει πάνω από 1.000 νέα κρούσματα ημερησίως και το ποσοστό θετικότητας φτάνει στο 6,5%, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης του, ο Φιλ Μέρφι. Τουλάχιστον δύο πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Νιούαρκ (που βρίσκεται πολύ κοντά στη Νέα Υόρκη) έχουν ήδη επαναφέρει ορισμένους περιορισμούς.

Τα κρούσματα αυξάνονται επίσης στην Πενσιλβάνια, το Κονέκτικατ και τη Μασαχουσέτη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις