Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο lockdown τριών εβδομάδων στην Ιταλία

Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο lockdown τριών εβδομάδων στην Ιταλία
Φωτογραφία Reuters

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ετοιμάζει αυστηροποίηση των μέτρων που επιβλήθηκαν έως τώρα, με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού, γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα “Corriere della Sera”, η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης και το υπουργείο Υγείας εκφράζουν έντονη ανησυχία για την πορεία των μολύνσεων, λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης διάδοσης των παραλλαγών του ιού. Σε αρκετά νοσοκομεία, ιδίως στη νότια Ιταλία, οι εισαγωγές ασθενών έχουν αυξηθεί σημαντικά και η όλη κατάσταση θυμίζει το «δεύτερο κύμα» της πανδημίας τον περασμένο Νοέμβριο.

Ήδη από την ερχόμενη Παρασκευή είναι πιθανό να τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα. Οι παρεμβάσεις που εξετάζονται έως τώρα είναι το ολικό κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων σε όλες τις περιοχές, όπου δεν λειτουργούν τα σχολεία, η δυνατότητα να ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας, από τις 8 το βράδυ (μέχρι τώρα τίθεται σε ισχύ στις 10) ή, στην περίπτωση που τα κρούσματα δεν περιοριστούν, να αποφασιστεί εθνικό lockdown περίπου τριών εβδομάδων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις