Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Απαγορεύονται γάμοι και κηδείες στη Γεωργία

Κορονοϊός: Απαγορεύονται γάμοι και κηδείες στη Γεωργία
YouTube

Τα πάνω – κάτω φέρνει ο κορονοϊός και στη Γεωργία. Η κυβέρνηση της χώρας απαγορεύει τους γάμους και άλλες τελετές, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.

Ο κορονοϊός προκάλεσε 44 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 1.773, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες γεωργιανές αρχές. Για να ανακοπεί η πορεία εξάπλωσης του Covid – 19 η Γεωργία προχωρά σε απαγόρευση των γάμων και άλλων δημόσιων τελετών από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ενώ αναστέλλει το άνοιγμα των θεάτρων και των κινηματογράφων.

Η πρώην σοβιετική δημοκρατία των 3,7 εκατ. κατοίκων έχει ανακοινώσει 19 θανάτους, πολύ λιγότερους σε σχέση με άλλες χώρες στην περιοχή του νότιου Καυκάσου.

Ωστόσο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε, η Γεωργία απαγόρευσε τους γάμους, τα πάρτι, τις εκδηλώσεις για γενέθλια και κηδείες, τόσο σε κλειστούς όσο και ανοικτούς χώρους, όπως ανακοίνωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων η Νάτια Μετζβρισβίλι, υψηλόβαθμη κυβερνητική αξιωματούχος.

Η ίδια δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη επαναλειτουργία θεάτρων, κινηματογράφων και κέντρων διασκέδασης αναβλήθηκε για ένα μήνα έως την 1η Νοεμβρίου.

“Παροτρύνουμε τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες όσο το δυνατόν περισσότερο, να επιδεικνύουν υψηλή ευθύνη, να φορούν μάσκες και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις”, δήλωσε η Μετζβρισβίλι.

Η Γεωργία προχώρησε σε άρση των περισσότερων περιορισμών που είχε επιβάλει για τον περιορισμό του κορονοϊού, ανοίγοντας και πάλι καταστήματα, εστιατόρια και καφέ ενώ τον Ιούνιο άρχισαν και πάλι τα δρομολόγια των δημόσιων συγκοινωνιών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις