Κόσμος

Κορονοϊός: Απαγορεύονται γάμοι και κηδείες στη Γεωργία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα πάνω – κάτω φέρνει ο κορονοϊός και στη Γεωργία. Η κυβέρνηση της χώρας απαγορεύει τους γάμους και άλλες τελετές, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.

Ο κορονοϊός προκάλεσε 44 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 1.773, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες γεωργιανές αρχές. Για να ανακοπεί η πορεία εξάπλωσης του Covid – 19 η Γεωργία προχωρά σε απαγόρευση των γάμων και άλλων δημόσιων τελετών από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ενώ αναστέλλει το άνοιγμα των θεάτρων και των κινηματογράφων.

Η πρώην σοβιετική δημοκρατία των 3,7 εκατ. κατοίκων έχει ανακοινώσει 19 θανάτους, πολύ λιγότερους σε σχέση με άλλες χώρες στην περιοχή του νότιου Καυκάσου.

Ωστόσο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε, η Γεωργία απαγόρευσε τους γάμους, τα πάρτι, τις εκδηλώσεις για γενέθλια και κηδείες, τόσο σε κλειστούς όσο και ανοικτούς χώρους, όπως ανακοίνωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων η Νάτια Μετζβρισβίλι, υψηλόβαθμη κυβερνητική αξιωματούχος.

Η ίδια δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη επαναλειτουργία θεάτρων, κινηματογράφων και κέντρων διασκέδασης αναβλήθηκε για ένα μήνα έως την 1η Νοεμβρίου.

“Παροτρύνουμε τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες όσο το δυνατόν περισσότερο, να επιδεικνύουν υψηλή ευθύνη, να φορούν μάσκες και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις”, δήλωσε η Μετζβρισβίλι.

Η Γεωργία προχώρησε σε άρση των περισσότερων περιορισμών που είχε επιβάλει για τον περιορισμό του κορονοϊού, ανοίγοντας και πάλι καταστήματα, εστιατόρια και καφέ ενώ τον Ιούνιο άρχισαν και πάλι τα δρομολόγια των δημόσιων συγκοινωνιών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για διαφθορά κατά προσώπων που συνδέονται με το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ
Από τους 20 ανθρώπους που καταζητούνται, τέσσερις συνελήφθησαν το Σάββατο (13/6/26), ανακοίνωσε η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες στο εργοτάξιο στο υπό κατασκευή θέρετρο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά ενός σχεδιαζόμενου πολυτελούς θέρετρου που υποστηρίζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Protesters who say their land has been taken unjustly, tear down the fence where a tourist resort is to be built by the Adriatic coast, in Rrjoll, near Shkodra, Albania, June 13, 2026. REUTERS/Florion Goga
Politico: Πώς ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ πυροδότησε κατά λάθος μια αλβανική εξέγερση
Φλαμίνγκο, μια παρθένα ακτογραμμή και ένα λαμπερό θέρετρο με την οικονική επένδυση του Τζάρεντ Κούσνερ προκάλεσαν τις μεγαλύτερες πολιτικές διαδηλώσεις στη σύγχρονη ιστορία της Αλβανίας
Protesters hold banners and placards during a protest against a luxury resort, a plan by a company linked to Donald Trump's son-in-law, Jared Kushner, on an environmentally sensitive part of the Adriatic coast, in Tirana, Albania, June 12, 2026. REUTERS/Valdrin Xhemaj