Κόσμος

Κορονοϊός: Αποτελεσματικό κατά 96% το εμβόλιο της Moderna στους εφήβους

Η Moderna ανακοίνωσε μια αποτελεσματικότητα ύψους 96% για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

Εκ των 3.235 συμμετεχόντων σε αυτές τις δοκιμές στις ΗΠΑ, τα δύο τρίτα έλαβαν το εμβόλιο και το ένα τρίτο ένα εικονικό φάρμακο (placebo).

Η έρευνα «κατέδειξε ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου 96% στους συμμετέχοντες που είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση», δήλωσε η Moderna, με την ευκαιρία της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της τριμήνου.

«Οι αναλύσεις περιλάμβαναν 12 κρούσματα (Covid-19) 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση», γνωστοποίησε η εταιρεία

Για αυτά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα, οι συμμετέχοντες παρακολουθούνταν κατά μέσο όρο 35 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

Το εμβόλιο «ήταν σε γενικές γραμμές καλά ανεκτό, χωρίς κάποια σοβαρή ανησυχία σχετικά με την ασφάλειά του να έχει αναγνωριστεί έως σήμερα», συνεχίζει η εταιρεία. Οι συχνότερες παρενέργειες ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, κεφαλαλγία, κόπωση, μυϊκοί πόνοι, παρόμοιες με εκείνες που παρατηρήθηκαν στους ενήλικες.

Η Moderna επισήμανε ότι «βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με μια ενδεχόμενη τροποποίηση» της άδειας του εμβολίου της, το οποίο προς το παρόν χορηγείται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, στις χώρες όπου έχει εγκριθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο εδώλιο η δράση της ICE μετά τις εκτελέσεις της Ρενέ Γκουντ και του νοσηλευτή Άλεξ Πρέτι από πράκτορες στη Μινεάπολη
Δικαστής εξετάζει αγωγή της Πολιτείας για τον περιορισμό των επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Μετανάστευσης μετά τους δύο νεκρούς και τις σφοδρές αντιδράσεις
Διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη
Ο Μακρόν με βίντεο βάζει τέλος στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών στη Γαλλία – Stop και στα κινητά στα σχολεία
«Οι εγκέφαλοι των παιδιών και των εφήβων μας δεν είναι προς πώληση, ούτε πρέπει να χειραγωγούνται, είτε από αμερικανικές πλατφόρμες είτε από κινεζικούς αλγόριθμους»
Εμανουέλ Μακρόν
CNN: Η Γροιλανδία, η Αρχαία Αθήνα και ο Θουκυδίδης – Οι κίνδυνοι από την επίδειξη ωμής ισχύος σε συμμάχους
Όταν ο Καναδός πρωθυπουργός, Μαρκ Κάρνεϊ ανέβηκε στο βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, παρέθεσε Θουκυδίδη, ως προειδοποίηση - «Οι ισχυροί πράττουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υφίστανται ό,τι πρέπει»
Η Γροιλανδία