Κόσμος

Κορονοϊός: Ασθενείς από την Κορσική θα μεταφέρει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όλη η Ευρώπη παλεύει με το «θηρίο» του κορονοϊού με τη γαλλική κυβέρνηση να στέλνει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για μεταφέρει ασθενείς από την Κορσική.

Συγκεκριμένα το ελικοπτεροφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων Tonnerre του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού θα σταλεί το σαββατοκύριακο στο Αιάκειο της Κορσικής για “την υγειονομική απομάκρυνση ασθενών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19” και τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική Γαλλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν και σύμφωνα με διευκρινίσεις από τη νομαρχία της Κορσικής… “έχει στόχο να ανακουφίσει τη μονάδα εντατικής νοσηλείας του νοσοκομειακού κέντρου του Αιάκειου ώστε να εξασφαλισθεί η ανταπόκριση του νοσοκομείου στις ανάγκες νοσηλείας των πιο σοβαρά ασθενών”.

“Προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή την Κυριακή και θα επιτρέψει να μεταφερθούν 12 έως 14 ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατική”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο νομάρχης της Κορσικής Φρανκ Ρομπίν.

Θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της νοτιοανατολικής Γαλλίας

Να σημειωθεί πως οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

“Αναμένουμε στο τέλος της εβδομάδας ή στην αρχή της επόμενης κύμα αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού”, πρόσθεσε.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων που συνδέεται με την επιδημία στη Γαλλία, μετά την ανάπτυξη του μηχανισμού ιατρικής αεροδιακομιδής ασθενών “Μορφέας” και την προβλεπόμενη για τις επόμενες ημέρες δημιουργία ενός νοσοκομείου εκστρατείας στην ανατολική Γαλλία.

Η Κορσική, η οποία έχει 340.000 κατοίκους, από τους οποίους 90.000 είναι μεγαλύτεροι των 60 ετών, είχε καταγράψει χθες, Πέμπτη, 164 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τον απολογισμό των τοπικών υγεινομικών αρχών. Η επιδημία έχει κοστίσει μέχρι στιγμής εκεί τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Το Tonnerre, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Τουλόν, διαθέτει νοσοκομείο με δύο χειρουργεία και 69 κλίνες, οι οποίες μπορούν να αυξηθούν σε περίπου 250. Το πλοίο έχει πλήρωμα περίπου 200 ανδρών και γυναικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» και στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock
Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του Έμπολα - Ίσως να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε λίγους μήνες
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναπτύσσουν το εμβόλιο κατά του ιού, το οποίο θα μπορούσε να περάσει σε κλινικές δοκιμές, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας από το Κονγκό
Ανθρωπιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό μιας νέας επιδημίας Έμπολα που αφορά τον στελέχη «Bundibugyo», στη Ρουαμπάρα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό