Κόσμος

Κορονοϊός: Ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα αναπτύσσουν ισχυρά αντισώματα για 150 μέρες

Ο κορονοϊός παραμένει σχεδόν άγνωστος παρά τις εντατικές έρευνες των επιστημόνων. Νέα έρευνα δείχνει ότι ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα αναπτύσσουν αντισώματα για τουλάχιστον πέντε μήνες.

Η πλειονότητα των ανθρώπων που μόλυνε ο κορονοϊός και εμφανίζουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα φαίνεται να αναπτύσσουν αρκετά αντισώματα που παραμένουν σε σχετικά σταθερά επίπεδα για τουλάχιστον πέντε μήνες, σύμφωνα με την έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστημονική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον καθηγητή Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας Φλόριαν Κράμερ, μελέτησαν δείγμα 30.082 ατόμων που ασθένησαν και έκαναν τεστ αντισωμάτων μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου.

«Ενώ έχουν υπάρξει ορισμένες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες τα αντισώματα έναντι του κορονοϊού μειώνονται γρήγορα, εμείς βρήκαμε ακριβώς το αντίθετο: Ότι πάνω από το 90% των ανθρώπων με ήπια ή μέτρια νόσο παράγουν μία αντίδραση αντισωμάτων, αρκετά ισχυρή για να εξουδετερώσει τον ιό και αυτή η ανοσιακή απάντηση διατηρείται για πολλούς μήνες» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Κράμερ.

Στο πλαίσιο αυτό, η έρευνα βρήκε ότι ένα ικανοποιητικό επίπεδο αντισωμάτων IgG διατηρείται στους περισσότερους ανθρώπους για τουλάχιστον πέντε μήνες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων της νόσου. Σε κάθε περίπτωση, προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί αν αυτά τα αντισώματα είναι αρκετά για να προστατεύσουν έναν άνθρωπο από μια νέο μόλυνση με τον ιό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μεξικό: Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στη μέση του δρόμου η πρόεδρος Σέινμπαουμ – Συνελήφθη ο δράστης
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ έπεσε θύμα απρεπούς και σεξουαλικής παρενόχλησης ενώ χαιρετούσε το πλήθος στο ιστορικό κέντρο της Πόλης του Μεξικού
Το βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να επιτίθεται σεξουαλικά στην πρόεδρο του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Ο Χουάν Κάρλος για όλους και για όλα στο βιβλίο του «Reconciliation»: «Ο γιος μου Φελίπε μού γύρισε την πλάτη – Η Σοφία είναι αναντικατάστατη»
Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας δηλώνει μετανιωμένος στα απομνημονεύματά του για τις ερωμένες του και το δώρο των 100 εκατ. από τη Σαουδική Αραβία και ονειρεύεται να επιστρέψει στην Ισπανία
Τα απομνημονεύματα του Χουάν Κάρλος
Ουκρανία: Το Κίεβο ενισχύει τα στρατεύματά του στο Ποκρόφσκ – Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει περικυκλώσει την στρατηγική πόλη
Καθώς οι μάχες εντείνονται στην ανατολική Ουκρανία, η Μόσχα υποστηρίζει ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο Ποκρόφσκ, ενώ το Κίεβο διαψεύδει κάθε περικύκλωση και ανακοινώνει την αποστολή ενισχύσεων στο μέτωπο του Ντονμπάς
Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόβσκ