Κόσμος

Κορονοϊός: Ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα αναπτύσσουν ισχυρά αντισώματα για 150 μέρες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός παραμένει σχεδόν άγνωστος παρά τις εντατικές έρευνες των επιστημόνων. Νέα έρευνα δείχνει ότι ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα αναπτύσσουν αντισώματα για τουλάχιστον πέντε μήνες.

Η πλειονότητα των ανθρώπων που μόλυνε ο κορονοϊός και εμφανίζουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα φαίνεται να αναπτύσσουν αρκετά αντισώματα που παραμένουν σε σχετικά σταθερά επίπεδα για τουλάχιστον πέντε μήνες, σύμφωνα με την έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστημονική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον καθηγητή Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας Φλόριαν Κράμερ, μελέτησαν δείγμα 30.082 ατόμων που ασθένησαν και έκαναν τεστ αντισωμάτων μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου.

«Ενώ έχουν υπάρξει ορισμένες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες τα αντισώματα έναντι του κορονοϊού μειώνονται γρήγορα, εμείς βρήκαμε ακριβώς το αντίθετο: Ότι πάνω από το 90% των ανθρώπων με ήπια ή μέτρια νόσο παράγουν μία αντίδραση αντισωμάτων, αρκετά ισχυρή για να εξουδετερώσει τον ιό και αυτή η ανοσιακή απάντηση διατηρείται για πολλούς μήνες» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Κράμερ.

Στο πλαίσιο αυτό, η έρευνα βρήκε ότι ένα ικανοποιητικό επίπεδο αντισωμάτων IgG διατηρείται στους περισσότερους ανθρώπους για τουλάχιστον πέντε μήνες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων της νόσου. Σε κάθε περίπτωση, προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί αν αυτά τα αντισώματα είναι αρκετά για να προστατεύσουν έναν άνθρωπο από μια νέο μόλυνση με τον ιό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιταλία: 13χρονος μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια σε σχολείο της Ρώμης και προσπάθησε να κάνει live stream
Ο ανήλικος δράστης πρώτα επιτέθηκε στην καθηγήτρια με σπρέι πιπεριού και στην συνέχεια την μαχαίρωσε - Η γυναίκα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και δεν κινδυνεύει η ζωή της
Αστυνομικοί στην Ιταλία 5