Κορονοϊός: Αυξήθηκαν στην Μόσχα οι ασθενείς άνω των 65 ετών

Στο 50% έφθασε στην Μόσχα μέσα σε δύο μήνες το ποσοστό των ασθενών με κορονοϊό ηλικίας άνω των 65 ετών, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Εάν στις αρχές της πανδημίας οι ασθενείς με κορονοϊό ηλικίας άνω των 65 ετών αποτελούσαν περίπου το 20% του συνολικού αριθμού των νοσησάντων στα νοσοκομεία, στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου το ποσοστό τους προσέγγισε σταθερά το 50%» δήλωσε ο Σομπιάνιν.

Παράλληλα ωστόσο είπε ότι μετά την λήψη των περιοριστικών μέτρων (εργασία εξ αποστάσεως) για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν μειώθηκε σχεδόν καθόλου, παρά μόνο κατά 10-11% σε σχέση με τα τέλη Σεπτεμβρίου, ποσοστό που είναι μικρό. Στην ουσία προσέθεσε δεν μειώθηκε και ο αριθμός των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών που χρησιμοποιούν τα μέσα συγκοινωνιών και πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.

Ο Δήμαρχος της Μόσχας είπε επίσης ότι ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που εισάγονται καθημερινά στα νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας μειώθηκε κατά 40% σε σχέση με την έκρηξη των κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί την άνοιξη.

Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 1000 εισαγωγές καθημερινά σε σχέση με τις 1700 που ήταν την άνοιξη, είπε ο Σομπιάνιν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Panama Papers: Εντάλματα σύλληψης για τους δικηγόρους ιδρυτές της Mossack Fonseca

Panama Papers: Εντάλματα σύλληψης για τους δικηγόρους ιδρυτές της Mossack Fonseca

Οι γερμανικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης των ιδρυτών της παναμαϊκής δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, η οποία βρίσκεται στην καρδιά του σκανδάλου φοροδιαφυγής που ... Διαβάστε περισσότερα
Νέα Υόρκη: Σε «Van Halen Avenue» μετονομάστηκε σταθμός του μετρό τιμώντας τον αδικοχαμένο τραγουδιστή

Νέα Υόρκη: Σε «Van Halen Avenue» μετονομάστηκε σταθμός του μετρό τιμώντας τον αδικοχαμένο τραγουδιστή

Μια ασυνήθιστη τάση επικρατεί στους σταθμούς του μετρό της Νέας Υόρκης τα τελευταία χρόνια. Να τους μετατρέπουν σε μνημεία προς τιμήν μεγάλων μουσικών που πέθαναν. ... Διαβάστε περισσότερα