Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Διασημότητες καλούν τη G7 να δώσει εμβόλια στις φτωχές χώρες

Κορονοϊός: Διασημότητες καλούν τη G7 να δώσει εμβόλια στις φτωχές χώρες

Περίπου 30 διασημότητες κάλεσαν σήμερα τα μέλη των G7 να δώσουν σε φτωχές χώρες δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η Σύνοδος Κορυφής της G7 διεξάγεται από την ερχόμενη Παρασκευή έως και την Κυριακή στην Κορνουάλη, στη νοτιοδυτική Αγγλία και σε ανοικτή επιστολή, οι διασημότητες του θεάματος και του αθλητισμού καλούν τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ να δεσμευθούν ότι θα μοιραστούν επειγόντως με τις φτωχές χώρες τουλάχιστον το 20% των προμηθειών δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19.

Ανάμεσά τους, ορισμένοι πρεσβευτές καλής θέλησης της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία Unicef, οι ηθοποιοί Λίαμ Νίσον, Ορλάντο Μπλουμ, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας, Γούπι Γκόλντμπεργκ και οι τραγουδίστριες Κέιτι Πέρι και Ανζελίκ Κίντζο. Σταρ του ποδοσφαίρου όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ή ο Σέρχιο Ράμος, των αγώνων αυτοκινήτου (Φερνάντο Αλόνσο) ή του τένις (Άντι Μάρεϊ) συνέβαλαν επίσης σε αυτή την έκκληση προς τις επτά πιο πλούσιες χώρες του πλανήτη.

Με μια αναμενόμενη δωρεά τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων δόσεων από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, υπολογίζεται ότι θα μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού και η απειλή παραλλαγμένων στελεχών, υπογραμμίζουν στην έκκλησή τους.

“Ο κόσμος πέρασε ενάμισι χρόνο στη μάχη κατά της πανδημίας της Covid-19, όμως ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε πολλές χώρες και να παράγει νέα στελέχη τα οποία θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν πάλι εκεί απ΄όπου ξεκινήσαμε”, προειδοποιούν στην επιστολή τους.

“Αυτό σημαίνει νέο κλείσιμο σχολείων, περισσότερη αναστάτωση στη φροντίδα υγείας και ακόμα μεγαλύτερη πτώση της οικονομίας — απειλώντας το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο”, αναφέρουν οι συντάκτες της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις