Κόσμος

Κορονοϊός: Διατήρηση των μέτρων θέλει ο Όλαφ Σολτς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, θα επιδιώξει κατά την αυριανή διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων τη διατήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θεωρώντας ότι αποδίδουν, όπως δηλώνει ο ίδιος στη Süddeutsche Zeitung που θα κυκλοφορήσει αύριο, απαντώντας εμμέσως σε όσους ζητούν χαλάρωση των κανόνων.

«Δεν χρειαζόμαστε διόρθωση. Δεν υπάρχει λόγος ούτε για αυστηροποίηση ούτε για χαλάρωση. Και σίγουρα δεν βοηθάει στο μέσο του κύματος της παραλλαγής “Όμικρον” να χαλαρώσουμε τους κανόνες», τονίζει ο κ. Σολτς και προσθέτει ότι, κατά την άποψή του, «πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει». Σύμφωνα με τον Καγκελάριο, οι αυστηροί κανόνες που επέβαλε η Γερμανία καθυστέρησαν την έλευση της «Όμικρον» στη χώρα, σε σύγκριση με τους ευρωπαίους γείτονες.

Ανάλογη εισήγηση ετοιμάζει και το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Παρά τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων, το Συμβούλιο δεν συνιστά επιπλέον μέτρα, αλλά επιμένει στη διατήρηση των ισχυόντων και στη συνεπή εφαρμογή τους. Μόνο στην περίπτωση μεγάλης αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα, τονίζουν οι ειδικοί, χωρίς ωστόσο να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις. Επαναλαμβάνουν ωστόσο ότι ο ασφαλέστερος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός και ο περιορισμός των επαφών. Αν το ποσοστό των εμβολιασμένων δεν αυξηθεί, θα πρέπει να περιμένουμε και μεγάλη αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων με βαριές επιπλοκές της Covid-19, προειδοποιεί το Συμβούλιο, ενόψει της αυριανής διάσκεψης, ενώ σημειώνει και ότι το επόμενο διάστημα τα κρούσματα θα αυξηθούν, ακόμη και αν δεν το δείχνουν οι αριθμοί, λόγω υπερφόρτωσης των διαγνωστικών κέντρων.

Στην… ίδια γραμμή

Στην ίδια «γραμμή» βρίσκεται και ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στη Rheinische Post τονίζει ότι μια χαλάρωση των μέτρων τώρα θα ήταν «σα να ρίχναμε λάδι στη φωτιά» και θα επιταχύναμε πολύ το τρέχον κύμα.

Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο Καγκελάριος Σολτς στη συνέντευξή του εκφράζει την πεποίθηση ότι τελικά δεν θα χρειαστούν οι ψήφοι των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκειμένου να εγκριθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που διαπιστώνονται στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. «Εύχομαι την πλειοψηφία από κάθε άποψη. Στον λαό. Στη Βουλή. Στα κόμματα», λέει χαρακτηριστικά και υπερασπίζεται για μία ακόμη φορά την απόφασή του να μην υποβάλει η κυβέρνηση σχετικό νομοσχέδιο, αλλά να αφήσει τους βουλευτές, υπερκομματικά, να υποβάλουν τις προτάσεις τους και να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απέλυσαν την Κέιτι Ζακαράια ενώ έδινε συνέντευξη στον Λευκό Οίκο – Έφυγε και δεν επέστρεψε ποτέ
Η ίδια δεν επέστρεψε ποτέ στους δημοσιογράφους που έδινε συνέντευξη - «Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να πραγματοποιήσω μια ενημέρωση Τύπου με τον περιορισμένο χρόνο και τις πληροφορίες που είχα»
Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιτι Ζακαράια
Γυναίκα τιμωρήθηκε με δημόσιο μαστίγωμα στη Ινδονησία γιατί έκανε σεξ εκτός γάμου - Λιποθύμησε τη στιγμή που την βάραγαν με το ραβδί
Άνθρωποι μπορούν να μαστιγωθούν ακόμα και αν στέκονται πολύ κοντά στον σύντροφό τους δημοσίως ή να παρατηρηθούν μόνοι με κάποιον με τον οποίο δεν είναι παντρεμένοι
ινδονησια μαστιγωμα
Η μαγνητική με σκιαγραφικό για καρκίνους που αφήνει πίσω τη μαστογραφία και «βλέπει» όσα κρύβουν οι πυκνοί μαστοί
Έως και το 30% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού στην Ευρώπη διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ η υψηλή πυκνότητα του μαστού μπορεί να δυσκολέψει την έγκαιρη ανίχνευση ενός όγκου
Doctor sitting at desk and writing a prescription for her patient
Η Κέιτι Ζακαράια αποθεώνει τον Τραμπ στο πρώτο της μήνυμα μετά την απόλυση της από τον Λευκό Οίκο – «Είναι υπέροχος»
«Κανείς δεν θα κάνει ποτέ την Αμερική σπουδαία με τον τρόπο που το έκανε και συνεχίζει να το κάνει αυτός. Ήταν τιμή μου να εργάζομαι γι' αυτόν», έγραψε λίγο μετά την αποχώρησή της
H Κέιτι Ζακαράια με τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ μπλοκάρει κυρώσεις κατά της Ρωσίας που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο – «Είναι για το συμφέρον των ΗΠΑ»
Τις είχε υπογράψει μόλις τον Σεπτέμβριο - Η αναστολή των κυρώσεων έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την συμφωνία με την Ρωσία για το ρωσικό ντίζελ
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν 6