Κόσμος

Κορονοϊός: Διατήρηση των μέτρων θέλει ο Όλαφ Σολτς

Ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, θα επιδιώξει κατά την αυριανή διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων τη διατήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θεωρώντας ότι αποδίδουν, όπως δηλώνει ο ίδιος στη Süddeutsche Zeitung που θα κυκλοφορήσει αύριο, απαντώντας εμμέσως σε όσους ζητούν χαλάρωση των κανόνων.

«Δεν χρειαζόμαστε διόρθωση. Δεν υπάρχει λόγος ούτε για αυστηροποίηση ούτε για χαλάρωση. Και σίγουρα δεν βοηθάει στο μέσο του κύματος της παραλλαγής “Όμικρον” να χαλαρώσουμε τους κανόνες», τονίζει ο κ. Σολτς και προσθέτει ότι, κατά την άποψή του, «πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει». Σύμφωνα με τον Καγκελάριο, οι αυστηροί κανόνες που επέβαλε η Γερμανία καθυστέρησαν την έλευση της «Όμικρον» στη χώρα, σε σύγκριση με τους ευρωπαίους γείτονες.

Ανάλογη εισήγηση ετοιμάζει και το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Παρά τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων, το Συμβούλιο δεν συνιστά επιπλέον μέτρα, αλλά επιμένει στη διατήρηση των ισχυόντων και στη συνεπή εφαρμογή τους. Μόνο στην περίπτωση μεγάλης αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα, τονίζουν οι ειδικοί, χωρίς ωστόσο να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις. Επαναλαμβάνουν ωστόσο ότι ο ασφαλέστερος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός και ο περιορισμός των επαφών. Αν το ποσοστό των εμβολιασμένων δεν αυξηθεί, θα πρέπει να περιμένουμε και μεγάλη αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων με βαριές επιπλοκές της Covid-19, προειδοποιεί το Συμβούλιο, ενόψει της αυριανής διάσκεψης, ενώ σημειώνει και ότι το επόμενο διάστημα τα κρούσματα θα αυξηθούν, ακόμη και αν δεν το δείχνουν οι αριθμοί, λόγω υπερφόρτωσης των διαγνωστικών κέντρων.

Στην… ίδια γραμμή

Στην ίδια «γραμμή» βρίσκεται και ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στη Rheinische Post τονίζει ότι μια χαλάρωση των μέτρων τώρα θα ήταν «σα να ρίχναμε λάδι στη φωτιά» και θα επιταχύναμε πολύ το τρέχον κύμα.

Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο Καγκελάριος Σολτς στη συνέντευξή του εκφράζει την πεποίθηση ότι τελικά δεν θα χρειαστούν οι ψήφοι των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκειμένου να εγκριθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που διαπιστώνονται στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. «Εύχομαι την πλειοψηφία από κάθε άποψη. Στον λαό. Στη Βουλή. Στα κόμματα», λέει χαρακτηριστικά και υπερασπίζεται για μία ακόμη φορά την απόφασή του να μην υποβάλει η κυβέρνηση σχετικό νομοσχέδιο, αλλά να αφήσει τους βουλευτές, υπερκομματικά, να υποβάλουν τις προτάσεις τους και να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι