Κόσμος

Κορονοϊός: Δράμα δίχως τέλος στο Ιράν – Αρνητικό ρεκόρ με 272 νεκρούς σε μια μέρα

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Δραματική είναι η κατάσταση στο Ιράν με τους θανάτους από τον κορονοϊό να ξεφεύγουν.

Το Ιράν κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 272 θανάτων από τον κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, αυξάνοντας σε 28.816 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την Covid-19 στη χώρα, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί χειρότερα από την πανδημία στη Μέση Ανατολή.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Σιμά Σαντάτ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως 4.206 νέα κρούσματα εντοπίσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και ο συνολικός αριθμός των διαπιστωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 504.281.

Ιρανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, ενώ η κυβέρνηση έχει αποδώσει την αύξηση των κρουσμάτων στη χαλάρωση της συμμόρφωσης του κοινού με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική το Σάββατο στην Τεχεράνη σε όλους τους δημόσιους χώρους και ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί ανακοίνωσε πως στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Οι αρχές σχεδιάζουν να καταστήσουν τη χρήση μάσκας υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους και σε άλλες μεγάλες πόλεις, αναφέρουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μυστήριο με αμερικανικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού – Εξέπεμψε SOS πάνω από τα Στενά του Ορμούζ και χάθηκε
Το γεγονός μάλιστα ότι αμέσως μετά την εξαφάνισή του απογειώθηκαν από τη βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ δύο ελικόπτερα H125, δείχνει ότι είχε ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Αεροσκάφος ανεφοδιασμού