Κόσμος

Κορονοϊός: Δραματική προειδοποίηση για… εβδομάδα «κόλαση» στις ΗΠΑ

"Θα είναι το δικό μας Περλ Χάρμπορ, θα είναι η δική μας 11η Σεπτεμβρίου". Με αυτά τα δραματικά λόγια, ο γενικός αρχίατρος των ΗΠΑ περιγράφει τι... ξημερώνει όσο ο κορονοϊός "επελαύνει" στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Δραματική πρόβλεψη και από Τραμπ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα λόγια που βγήκαν από το στόμα του γενικού αρχιάτρου των ΗΠΑ, Τζερόμ Άνταμς, για την κατάσταση με την νόσο Covid-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, μόνο σοκ προκαλούν.

Σε μια δραματική δήλωση, είπε ότι η εβδομάδα που έρχεται θα είναι η πιο σκληρή και η πιο θλιβερή για πολλές ζωές αμερικανών, οι οποίοι βλέπουν τον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός να “επελαύνει”, έχοντας προκαλέσει μέχρι στιγμής πάνω από 325.000 κρούσματα και περισσότερους από 9.300 (!) θανάτους.

Μιλώντας στο Fox, ο Άνταμς είπε: “Θα είναι το δικό μας Περλ Χάρμπορ, θα είναι η δική μας 11η Σεπτεμβρίου. Δεν θα είναι σε τοπικό επίπεδο αλλά θα συμβεί σε όλη την χώρα”.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι μπορεί να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ αν ο καθένας κάνει αυτό που του αναλογεί για τις επόμενες 30 ημέρες.

«Υπάρχει ελπίδα αλλά πρέπει όλοι να κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε την δραματική του πρόβλεψη

 

Κορονοϊός – Εφιαλτικές και οι προβλέψεις του Τραμπ

Εν τω μεταξύ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στους Αμερικανούς να προετοιμαστούν για μια μεγάλη άνοδο στους θανάτους λόγω του κορονοϊού τις ερχόμενες μέρες, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει, όπως είπε, τις δυσκολότερες δύο εβδομάδες της πανδημίας.

«Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για την υγειονομική κρίση.

κορονοϊός

«Φτάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή», τόνισε. «Πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί αριθμούς τέτοιου μεγέθους. Ίσως σε πόλεμο, κατά τη διάρκεια του Πρώτου ή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ή κάτι τέτοιο».

Να θυμίσουμε πως ο Λευκός Οίκος έχει προβλέψει πως 100.000 με 240.000 Αμερικανοί θα πεθάνουν εξαιτίας του κορονοϊού ακόμη και αν τηρηθούν τα σημερινά μέτρα κατ’οίκον περιορισμού.

Χάος στη Νέα Υόρκη – 594 νεκροί σε μια μέρα, 4.159 συνολικά

Στο μεταξύ η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού, κατέγραψε 594 νέους θανάτους σε 24 ώρες.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό ανέβηκε σε 4.159, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της ‘Αντριου Κουόμο.

Σε σύγκριση με τους 630 θανάτους που είχαν καταγραφεί μια ημέρα νωρίτερα, αυτός ο θλιβερός απολογισμός είναι ελαφρώς χαμηλότερος, αλλά “είναι ακόμα πολύ νωρίς” να εξαχθούν συμπεράσματα, πρόσθεσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου.

Με πληροφορίες από: thehill.com.
Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ζυμαρικά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδηγών φορτηγών – Ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Τζιόρτζια Μελόνι προετοιμάζει επίσης αυστηρά μέτρα ασφαλείας ως απάντηση στις ταραχές του Σαββατοκύριακου στο Μιλάνο και σε άλλες πόλεις του Βορρά, οι οποίες ξέσπασαν στο πλαίσιο διαδηλώσεων κατά του πληθωρισμού
Η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει χωρίς ζυμαρικά λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των οδηγών φορτηγών – Ελλείψεις σε καύσιμα και τρόφιμα
Ιταλία: Έκλεψαν 26 ιστορικά ρολόγια αξίας 150.000 ευρώ από το ανάκτορο της Βενάρια Ρεάλε στο Τορίνο
Τα κλεμμένα αντικείμενα, γαλλικής και αγγλικής κατασκευής, ήταν κατασκευασμένα από χρυσό και σμάλτο και φυλάσσονταν σε ειδική προθήκη στην Αίθουσα Ακροάσεων του Δούκα της Σαβοΐας
Το ιστορικό ανάκτορο της Βενάρια Ρεάλε
Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ: Τον αποκαλούν το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ – Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας οδηγεί τους νέους ψηφοφόρους στην αγκαλιά της ακροδεξιάς
Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν ενίσχυση του κόμματός του «Εβραϊκή Ισχύς», ειδικά σε νεότερους ψηφοφόρους
Ben Gvir
Reuters: Σε πολιτικό αδιέξοδο ο Μακρόν, «αυτοκινητόδρομος» η διαδρομή Λε Πεν προς την εξουσία
Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο, αυξημένες δημοσιονομικές πιέσεις και μια κυβέρνηση που δυσκολεύεται να διαμορφώσει σταθερή κατεύθυνση
Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν