Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός: Έφτασε στο Ισραήλ η πρώτη παρτίδα του εμβολίου της Pfizer – Στην «υποδοχή» ο Νετανιάχου (pics)

Κορονοϊός: Έφτασε στο Ισραήλ η πρώτη παρτίδα του εμβολίου της Pfizer – Στην «υποδοχή» ο Νετανιάχου (pics)

Την πρώτη παρτίδα του εμβολίου της Pfizez κατά του κορονοϊού παρέλαβε το Ισραήλ και στο αεροδρόμιο μάλιστα βρέθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Οι ειδικοί έχουν προβλέψει πως η χώρα θα μπορεί να καλύψει περίπου το ¼ του πληθυσμού ως τέλος του έτους και τον Νετανιάχου να τονίζει  πως το «τέλος της πανδημίας έχει αρχίσει να φαίνεται».

Στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ έφτασε ένα αεροπλάνο cargo μεταφέροντας πάνω από 100.000 δόσεις εμβολίων της Pfizer και προχωρώντας προς το επόμενο στάδιο, αυτό της μεταφοράς και αποθήκευσης.

Όπως αναφέρει Jerusalem Post, το σχέδιο του Ισραήλ είναι να ξεκινήσει  την χορήγηση των εμβολίων στις 20 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο διανομέας Teva Pharmaceutical Industries Ltd, ενώ ο προωθυπουργός Νετανιάχου θα είναι ένας από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί.

«Πιστεύω σε αυτό το εμβόλιο. Περιμένω ότι θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της ειδικής τελικής που έγινε στο αεροδρόμιο.

Να σημειωθεί πως η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να παράσχουν στο Ισραήλ 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Παράλληλα η χώρα έχει παραγγείλει εμβόλια τόσο από την Moderna Inc. όσο και την AstraZeneca Plc.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις