Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Εκτοξεύθηκαν οι θάνατοι στην Γερμανία – 500 σε ένα 24ωρο

Γερμανία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε την Δευτέρα (14/12) κατά 14.432, φθάνοντας τα 1.351.510. Επίσης, τις τελευταίες 24 ώρες άλλοι 500 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει ως εδώ τους 22.475 νεκρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή (13/12) στη χώρα καταγράφηκαν 16.362 κρούσματα COVID-19 και 188 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη η Γερμανία εισέρχεται σε lockdown διάρκειας τουλάχιστον τριών εβδομάδων, με το κλείσιμο των καταστημάτων και των σχολείων, ώστε να αντιμετωπισθεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και ο πολύ μεγάλος αριθμός των θανάτων πριν από τις γιορτές του τέλους του έτους, όπως εξήγησε η Αγγελα Μέρκελ, ανακοινώνοντας τα νέα περιοριστικά μέτρα τα οποία θα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Click4more: Εμβόλιο κορονοϊού – Pfizer: Ταχύτερη αδειοδότηση από την ΕΕ θέλει η Γερμανία

«Είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε μέτρα και τα λαμβάνουμε τώρα», ξεκαθάρισε η γερμανίδα καγκελάριος.

Για τις τρεις εβδομάδες των γιορτών, το σύνθημα σε ολόκληρη την χώρα είναι «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», όπως και την περασμένη άνοιξη, καθώς οι Γερμανοί θα κληθούν να περιορίσουν δραματικά τις κοινωνικές επαφές και να αποφύγουν τις μετακινήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Τα μέτρα έχουν ως στόχο την αποφυγή της ασφυξίας του συστήματος υγείας, την στιγμή που ελλείψεις προσωπικού αρχίζουν να γίνονται αισθητές και πολλά νοσοκομεία, ενώ οι ΜΕΘ φθάνουν στα όρια των δυνατοτήτων τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις