Κόσμος

Κορονοϊός – Εμβόλια: Τέταρτη δόση «βλέπουν» στο Βέλγιο και παραγγέλλουν επιπλέον 1 εκατ. σκευάσματα

Το Βέλγιο παρήγγειλε εμβόλια για τον κορονοϊό ενόψει μίας ενδεχόμενης τέταρτης δόσης. Ωστόσο, «είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε μία πιθανή τέταρτη δόση για τους πιο ευάλωτους», διευκρινίζει ο πρόεδρος της Task Force για τον εμβολιασμό, Ντιρκ Ραμάκερς.

Όπως επισημαίνεται, η βελγική κυβέρνηση αναμένει ότι θα είναι πιθανότατα απαραίτητος ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού το 2022 και το 2023. «Το Βέλγιο συμμετέχει στη μεγάλη σύμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για 900 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού Υπουργού Υγείας, Φρανκ Βαντεμπρούκε, το Σάββατο (02.10.2021).

«Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε προκρατήσει το μερίδιό μας για το 2022 και το 2023 για να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε εμβολιασμό εάν είναι απαραίτητο», τόνισε ο ίδιος.

Βέλγιο – Κορονοϊός: Δεν αποκλείεται η 4η δόση

Εν τω μεταξύ, η αρμόδια Task Force για τον εμβολιασμό παρακολουθεί τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών και θα ενημερώσει εάν συνιστάται μια τρίτη δόση ή ενδεχομένως μια τέταρτη δόση εμβολίου για άλλες ομάδες στον πληθυσμό.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Task Force για τον εμβολιασμό, Ντιρκ Ραμάκερς δήλωσε το Σάββατο (02.10.2021), ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προς το παρόν να εξεταστεί μια τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό για ολόκληρο τον πληθυσμό.

«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει απολύτως κανένα επιστημονικό επιχείρημα για την εξέταση μιας τρίτης δόσης για τον γενικό πληθυσμό. Είναι επίσης πολύ νωρίς για να σκεφτούμε μια πιθανή τέταρτη δόση για τους πιο ευάλωτους. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πρώτα τις επιπτώσεις της τρίτης δόσης», δήλωσε ο Ράμακερς.

Επί του παρόντος, στο Βέλγιο, η τρίτη δόση χορηγείται σε άτομα με ανοσοκαταστολή, σε κατοίκους γηροκομείων και σε άτομα άνω των 65 ετών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένα καλά οργανωμένο ρωσικό σχέδιο με στόχο τον Νίκο Χριστοδουλίδη; Η πρακτική δημιουργίας βίντεο «kompromat» με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Κύπρου
Το «Cyrpus Daily News» υποστηρίζει ότι πρόκειται για ρωσική υβριδική επιχείρηση, σε μια κομβική χρονική συγκυρία για την πολιτική κατάσταση της Κύπρου και τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Νίκος Χριστοδουλίδης
Στο έλεος της κακοκαιρίας «Goretti» Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία: Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά, ακυρώσεις πτήσεων
Ριπές ανέμων έως 213 χλμ/ώρα στη Γαλλία, περίπου 380.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό καθώς και 57.000 σπίτια στη Σκωτία και σε περιοχές της κεντρικής Αγγλίας
Καταιγίδα Goretti
Βίντεο – «σκάνδαλο» στην Κύπρο: «Δεν αμφισβητούμε τις συνομιλίες αλλά έγινε κακόβουλη επεξεργασία» λέει η κυβέρνηση
Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν ήδη την προέλευση του οπτικοακουστικού υλικού και εντός της ημέρας αναμένεται η τεχνική έκθεση για την αυθεντικότητά του
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης