Κόσμος

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Άρχισε η αξιολόγηση της αναμνηστικής δόσης του Johnson & Johnson

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε να αξιολογεί την αίτηση της Janssen για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της κατά της COVID-19, τουλάχιστον δύο μήνες μετά την πρώτη δόση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων (CHMP) του EMA θα πραγματοποιήσει μια ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που υποβάλλονται από την εταιρεία που εμπορεύεται το εμβόλιο. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν αποτελέσματα από περισσότερους από 14.000 ενήλικες που έλαβαν δεύτερη δόση εμβολίου COVID-19 Janssen ή εικονικό φάρμακο (εικονική θεραπεία) δύο μήνες μετά την αρχική δόση.

Το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης αναμένεται εντός εβδομάδων, εκτός εάν απαιτηθούν συμπληρωματικές πληροφορίες, σημειώνει ο EMA.

Το εμβόλιο κατά της COVID-19 της Janssen, επί του παρόντος, έχει εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, με τον αρχικό εμβολιασμό να αποτελείται από μία δόση. Το εμβόλιο αποτελείται από έναν άλλο ιό (της οικογένειας των αδενοϊών) που έχει τροποποιηθεί ώστε να περιέχει το γονίδιο για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης από τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19. Το εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19 δεν περιέχει τον ίδιο τον ιό και δεν μπορεί να προκαλέσει COVID-19. Το εμβόλιο λειτουργεί προετοιμάζοντας τον οργανισμό να αμυνθεί ενάντια στον SARS-CoV-2.

Ο ΕΜΑ σημειώνει ότι η υλοποίηση εκστρατειών εμβολιασμού στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αναμνηστικών δόσεων, παραμένει προνόμιο των εθνικών τεχνικών συμβουλευτικών ομάδων εμβολιασμού (NITAGs) που καθοδηγούν τις εκστρατείες εμβολιασμού σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ. Αυτοί οι φορείς είναι σε καλύτερη θέση να λαμβάνουν υπόψη τις τοπικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της εξάπλωσης του ιού (ειδικά τυχόν παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία), της διαθεσιμότητας εμβολίων και των δυνατοτήτων των εθνικών συστημάτων υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: «Δεν είμαστε σκουπίδια» λέει η σομαλική κοινότητα απέναντι στις επιθέσεις του Τραμπ
Οι προσβλητικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σε βάρος των Σομαλών πάγωσαν απότομα το κλίμα στη Μινεάπολη - Καθώς οι επιχειρήσεις απέλασης εντείνονται, μέρος της κοινότητας δηλώνει ότι ζει πλέον με έναν μόνιμο φόβο
Η ιδιοκτήτρια σαλόνι ομορφιάς και μετανάστρια από τη Σομαλία, Ιφρα Φαραχ, έξω από το κατάστημά της στο εμπορικό κέντρο Karmel Mall
Δικαστήριο στη Γαλλία αποφασίζει το μέλλον της Shein – Η κυβέρνηση ζητά τρίμηνη αναστολή της πλατφόρμας
Η Γαλλία κάλεσε επίσης τους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου Bouygues Telecom, Free, Orange και SFR στην ακροαματική διαδικασία ζητώντας να μπλοκάρουν την ιστοσελίδα της Shein
Shein
Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το πόδι του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, κινδύνεψε η ζωή του
Ο 81χρονος Τόμας Μάρκλ δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον γαμπρό του, πρίγκιπα Χάρι, ούτε τα εγγόνια του, Άρτσι και Λίλιμπετ καθώς δεν έχει επαφές με την κόρη του Μέγκαν από το 2018 - Παραμένει στην Εντατική
Μέγκαν Μαρκλ, Χάρι