Κόσμος

Κορονοϊός: Ένα στα έξι παιδιά παρουσίασε κατάθλιψη στη διάρκεια της πανδημίας

Σχεδόν ένα στα έξι παιδιά στην Ισπανία ένιωθε τακτικά θλίψη στη διάρκεια της καραντίνας λόγω του κορονοϊού.

Μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισαν οι πιο φτωχές οικογένειες στην Ισπανία η οποία εφάρμοσε ένα από τα αυστηρότερα lockdowns στον κόσμο υποχρεώνοντας επί εβδομάδες τα παιδιά να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας από την οποία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σχεδόν 28.000 άνθρωποι.

Η οργάνωση Save the Children ανακοίνωσε ότι η έρευνά της που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του Απριλίου έδειξε ότι το ενώ το lockdown επέτρεψε σε πολλές οικογένειες να απολαμβάνουν περισσότερο χρόνο μαζί, το 17% των παιδιών βίωνε κατάθλιψη συχνά ή καθημερινά και οι νέες οικονομικές δυσκολίες διεύρυναν τις ανισότητες.

Στις φτωχότερες οικογένειες το 32,3% των παιδιών είχε δυσκολίες να αποκοιμηθεί, ενώ το 30,1% φοβόταν την COVID-19–σχεδόν ένα τρίτο περισσότερα σε σχέση με τα λιγότερο ευάλωτα νοικοκυριά.

Επίσης τα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών έκλαιγαν περισσότερο, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που βασίστηκε σε περισσότερες από 1.800 συνεντεύξεις με παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η Save the Children είπε ότι μια στις τέσσερις ευάλωτες οικογένειες βίωσε είτε απόλυση ή μείωση του εισοδήματός της, γεγονός που προκαλούσε ένταση και αβεβαιότητα στα παιδιά.

Σε κάποιες περιπτώσεις οικογένειες χρειάστηκε να μοιραστούν τη στέγη με ξένους για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του ενοικίου.

“Η απομόνωση σε πολύ μικρά διαμερίσματα με ανθρώπους που δεν είναι συγγενείς σου συνιστά έναν κίνδυνο γιατί αυτές οι οικογένειες αντιμετωπίζουν διπλό στρες. Έχουν χάσει τις δουλειές τους επειδή δεν μπορούν να δουλέψουν και είναι απομονωμένοι σε πολύ μικρούς χώρους”, δήλωσε στο Reuters ο Αντρές Κόντε, ο επικεφαλής του παραρτήματος Ισπανίας της οργάνωσης.

Η Save the Children κάλεσε τις αρχές να υποστηρίξουν τις φτωχές οικογένειες καλύπτοντας τις βασικές τους ανάγκες.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν θα αφήσει κανέναν αβοήθητο και σχεδιάζει την καταβολή ενός βασικού μηνιαίου χρηματικού βοηθήματος σε περίπου ένα εκατομμύριο από τα φτωχότερα νοικοκυριά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διέλυσαν με δακρυγόνα ειρηνική διαδήλωση στο Τέξας για την απελευθέρωση του 5χρονου Λίαμ
Διαδηλωτές κράταγαν πλακάτ με συνθήματα όπως «η ICE τρομοκρατεί και ποινικοποιεί παιδιά», «καταργήστε την ICE» και άλλα, πιο αθυρόστομα, που πρόσαπταν στην υπηρεσία «ναζιστικές» μεθόδους
Διαμαρτυρία στην περιοχή που κρατείται ο Άντριαν Κονέχο και ο γιος του Λίαμ
Ο Τραμπ σκληραίνει τη στάση του για τη Μινεάπολη και απειλεί: Σε διαθεσιμότητα 2 αστυνομικοί, απομακρύνθηκε ο διοικητής της συνοριοφυλακής
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν απέτισε φόρο τιμής στα θύματα με νέο τραγούδι - Οργή και διαδηλώσεις στη Μινεάπολη από τους θανάτους του Άλεξ Πρέτι και της Ρενέ Γκουντ
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία ζητά να συμπεριληφθούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» εάν η ΕΕ αποφασίσει να καταχωρήσει τους Φρουρούς στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Εμανουέλ Μακρόν